Susitikimas su Amerikos Hebrajų akademijos vadovu Glenn A. Drew

Susitikimas su Amerikos Hebrajų akademijos vadovu Glenn A. Drew

AmericanHebrewAcademyLogo

Vilniuje lankėsi  ir su LŽB pirmininke Faina Kukliansky susitiko Amerikos Hebrajų Akademijos – žydų koledžo vadovas. Amerikos Hebrajų akademija – vienintelis pasaulyje tarptautinis žydų koledžas su parengiamąja  internatine mokykla.

Glenn A. D Drew glaudžiai bendradarbiauja su dirbančia tarptautinio švietimo srityje, Baltijos Taryba. Jis  pirmą kartą apsilankė Vilniuje 2016 spalį. Neseniai perskaitęs apie Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkę ir jos  darbą žydų bendruomenėje,  Glenn A. Drew labai susidomėjo. Laiške pirmininkei Fainai Kukliansky jis rašė, kad dažnai keliauja po pasaulį, susitinka su žydų bendruomenėmis, kuriose lankydamasis, jis informuoja  apie galimybes žydams paaugliams studijuoti Amerikos Hebrajų akademijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Glenn A. Drew pageidavimu, susitikimas LŽB su F.Kukliansky įvyko, jame kalbėta apie galimybes paaugliams mokytis Amerikos Hebrajų akademijoje. Ji yra vienintelė tokio tipo mokykla, kurią įkūrė Glenn A. Drew  šeima 2001 metais, siekdama suteikti šiuolaikinį žydų išsilavinimą paaugliams iš visų žydų šeimų ir skatinti būsimus žydų lyderius. Akademija sulaukė moksleivių nuo 14 iki 19 metų iš 28 JAV-jų ir 35 pasaulio valstybių. Mokslas joje mokamas. Ši švietimo įstaiga suteikia intensyvų kolegijos parengiamąjį išsilavinimą, taip pat dėstomi dalykai apie žydų paveldą, istoriją ir tapatybę, vaikai lavinami, kad didžiuotųsi žydų istorija ir savo tapatybe.  Akademijos studentai atvyksta iš įvairių šeimų, tiek pasaulietinių, tiek ir religinių.

Amerikos Hebrajų akademijoje yra unikali švietimo aplinka, atvykę iš įvairių pasaulio šalių, paaugliai pasineria į anglų kalbą, Amerikos kultūrą ir šiuolaikinę žydų atmosferą, jie gerbia visas žydų tradicijas, kartu su studentais iš Jungtinių Valstijų, semiasi žinių griežtoje akademinėje institucijoje. Visi jie jungiasi į tarptautinų moksleivių būrį, kur žydų paaugliai gyvena ir mokosi kartu, ruošdamiesi savo ateities universitetui  kaip būsimi pasaulio žydų bendruomenių lyderiai.

Daugiau informacijos: