Panevėžio miesto ir Ukmergės rajono žydų bendruomenių Chanukos šventė

Panevėžio miesto ir Ukmergės rajono žydų bendruomenių Chanukos šventė

Gruodžio 30 d. Panevėžio miesto žydų bendruomenė (pirmininkas Genadij Kofman) kartu su Ukmergės rajono žydų bendruomene (pirmininkas Artūras Taicas) restorane “Vakarinė žara” jau ne pirmus metus susitiko švęsti Chanuką. Šventėje dalyvavo labai daug žmonių – abiejų bendruomenių nariai su šeimomis bei kiti garbūs svečiai – Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, Panevėžio miesto žydų bendruomenės globėjas ir rėmėjas – Jurij Grafman, istorikas Vidmantas Janukonis, tarybos nariai – Galina Kuzmienė ir Alfonsas Petrauskas. Šventinis vakaras buvo iškilmingas, jaukus ir linksmas, svečiai bendravo ir sveikino vieni kitus, vaišinosi tikromis litvakų Chanukos vaišėmis: latkėmis (bulviniais blynais) ir tradicinėmis spurgomis.

ukmcha7

Vakaro metu buvo degamos Menoros žvakės, kurias uždegti buvo pakviesti Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas su drauge Rūta, Ukmergės rajono žydų bendruomenės pirmininkas Artūras Taicas su žmona Erika, Panevėžio miesto žydų bendruomenės globėjas ir rėmėjas – Jurij Grafman su žmona Svetlana.

Ukmergės rajono žydų bendruomenė ir Panevėžio miesto žydų bendruomenė sulaukė sveikinimo iš Izraelio ambasados Lietuvoje Chanukos proga. Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė ir Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, kuris padėkojo už bendradarbiavimą, pasveikino vakaro dalyvius Chanukos šventės proga, palinkėjo susitelkimo ir sėkmės darbuose. Ukmergės rajono žydų bendruomenės pirmininkas Artūras Taicas perdavė susirinkusiems svečiams sveikinimus nuo Lietuvos žydų bendruomenės, ir pasidžiaugė, kad Ukmergės ir Panevėžio bendruomenės puikiai bendradarbiauja jau ne vienerius metus, turi bendrų tikslų, visiems svečiams palinkėjo prasmingų metų.

Po sveikinimų į sceną buvo pakviesti mažiausieji šventės dalyviai – vaikučiai, kurie šoko ratelį, dainavo, deklamavo eilėraščius, o už pastangas gavo dovanėlių – didelius spalvotus saldainius.

Chanukos šventės vedėja – energinga ir linksma Ona Jašpaitienė. Viso vakaro metu skambėjo nepaprastai graži muzika, ant scenos sukosi šokančiųjų poros, svečiai vaišinosi, bendravo, buvo sakomi tostai.

Graži Chanukos šventė 2016 baigėsi, bet gražūs ir šilti prisiminimai išliks ilgam.

Šventinio renginio pagrindinis rėmėjas – Geros valios fondas.

Daugiau nuotraukų