Lietuvos skaitytojams – ypatinga proga susipažinti su Izraelio literatūra

Lietuvos skaitytojams – ypatinga proga susipažinti su Izraelio literatūra

alfa.lt

Visame pasaulyje garsaus Izraelio rašytojo A. B. Yehoshua romano „Moteris Jeruzalėje“ (Leidykla „Sofoklis“, 2015) sulaukė ir Lietuvos skaitytojai. Tai ypatinga proga susipažinti su iškilia hebrajų kalba rašančio autoriaus kūryba.

Šis reikšmingas projektas įgyvendintas kartu su Izraelio valstybės ambasada ir Lietuvos-Izraelio kompanija TEVA bei Lietuvos kultūros taryba. Žadėdamas sėkmingą bendradarbiavimą pratęsti ir ateityje Izraelio ambasadorius Lietuvai Amir Maimon teigė: „Man sunku sulaikyti emocijas kalbant apie šį projektą. Ne tiek daug metų praėjo nuo didžiausios Lietuvos žydų bendruomenės tragedijos. Tai buvo tie laikai, kuomet žydų knygos buvo naikinamos ir deginamos. Man didžiulė garbė prisidėti prie bendradarbiavimo, kuris į dienos šviesą iškelia žydų / Izraelio rašytojus ir leidžia Lietuvos žmonėms juos pažinti ir pamilti.“

Tai pirmasis bendras leidyklos „Sofoklis“ ir Izraelio valstybės ambasados projektas. Ketinama tęsti šį draugišką bendradarbiavimą ir kasmet išleisti po knygą, verstą iš hebrajų kalbos.
skaityti plačiau