Šolom Aleichemo ORT gimnazijoje šiandien, liepos 15d. švenčiamos išleistuvės

Šolom Aleichemo ORT gimnazijoje šiandien, liepos 15d. švenčiamos išleistuvės

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė sveikina abiturientus, jų tėvus ir mokytojus su labai reikšminga gyvenimo diena!

Šolom Aleichemo ORT gimnaziją šiemet baigia 18 abiturientų. Tai 13-oji laida. Nuo 2000-ųjų metų gimnazija į gyvenimą išleido 195 jaunuolius. Jie – lietuviai, žydai, rusai, lenkai, gerbiantys vienas kitą, todėl galima teigti, jog čia – tolerancijos mokykla, kurios direktorius Miša Jakobas didžiuojasi savo auklėtiniais, nes jie visi sėkmingai išlaikė egzaminus, o tai – didelis pasiekimas, palyginus su visos Lietuvos abiturientų problemomis. Yra vaikų su 96-97 balais, už anglų k. egzaminą vienas abiturientas gavo šimtą balų, o apskritai bendras vidurkis – 70 balų. Mokytojus ir tėvus džiugina, kad šiemet išleidžiama drausmingų gimnazistų laida. Tai nerūkančiųjų klasė. Nei vienas abiturientas nerūkė, neturėjo jokių problemų su alkoholiu ar narkotikais. Šioje mokykloje nesimoko vaikai iš asocialių šeimų, todėl direktorius dėkoja tėvams, nes niekada dėl savo auklėtinių neturėjo reikalų su policija.
Miša Jakobas tikisi, kad šių metų laidoje auga viena būsimoji dailininkė, IT specialistas, ne vienas geras gydytojas, biochemikas, Nano technologijų žinovas. keli abiturientai išvyksta studijuoti į Londoną. Silpnesnieji pasirinko Lietuvos kolegijas. Siekti auštojo mokslo pasirengia visi!
Išleistuvės žada būti kuklios, su visomis tradicijomis. Lietuvos žydų bendruomenė gali didžiuotis, nes joje auga protingi nariai.