Nicos žydų bendruomenė nusprendė tradiciškai rinktis per Šabą

Nicos žydų bendruomenė nusprendė tradiciškai rinktis per Šabą

15 liepa 2016

(JTA) – Nicos žydų bendruomenė nusprendė tradiciškai rinktis per Šabą kaip planuota, nepaisant žiauraus teroro išpuolio pietų Prancūzijoje esančoame Nicos mieste. Prancūzijos prezidentas François Hollande patavirtino, kad teroristinis išpuolis surengtas specialiai, švenčiant Bastilijos dieną.

Prancūzijoje gyvenęs 31-erių metų tunisietis Mohamedas Lahouaiej Bouhlelis vairavęs išsinuomotą baltą sunkvežimį kurortiniame Nicos mieste ketvirtadienio naktį, netrukus po metinio fejerverkų šou, jis rėžėsi į minią. Žuvo daugiau kaip 80 žmonių, yra daug sužeistų. Prancūzija po atakos Nicoje skelbia trijų dienų gedulą.

Nicoje yra 25 tūkst. žydų bendruomenė. Miesto rabinas Yossef Yitschok Pinson pareiškė, kad žiaurus kruvinas įvykis neįbaugins bendruomenės ir penktadienį  sinagogoje bus meldžiamasi, rinksis bendruomenės nariai kaip visada. “Skirtingai nuo Paryžiaus, Nica niekada nematė tokio baisaus teroro išpuolio. Nors tai jau tapo gyvenimo realybe Prancūzijoje, bet kiekvieną kartą įvykus atakai, matytas vaizdas sukrečia, Nicoje patyrėm siaubingą terorą,”- pridūrė rabinas Y.Y.Pinson.