Nekuklus Lietuvos prašymas Berlynui: grąžinti arba padėti surasti iš žydų nacių išgrobtą turtą Skaitykite daugiau: Nekuklus Lietuvos prašymas Berlynui: grąžinti arba padėti surasti iš žydų nacių išgrobtą turtą

alfa

Nuo Adolfo Hitlerio pradėto Barbarosos plano vykdymo pradžios prabėgo beveik 75 metai. Lietuvai ir pasauliui tai reiškė ilgus ir alinančius karo metus. Tačiau dabar, kai tautų sąmonė prašviesėjo, vis aktyviau stengiamasi atitaisyti nacių patirtas skriaudas ir žalą.

Vienas iš aktyviausių Lietuvos žydų bendruomenės narių Emanuelis Zingeris sako, esąs pasiryžęs pasiekti, kad per karą nacių išgrobtas žydų turtas būtų surastas ir grąžintas paveldėtojams arba bendruomenėms. Politikas tikina, kad jau užčiuopė siūlo galą, kur tų vertybių būtų galima ieškoti.

Žydų istorijos puoselėtojas, parmalentaras Emanuelis Zingeris aiškina, kad brangiausias prarastas turtas yra neįkainuojamos žydų bibliotekos. Vilniaus universiteto saugyklose po nacių siautėjimo liko tik trupiniai palyginti su tuo, kas šalies sostinėje buvo tarpukariu.

Skaitykite visą straipsnį