Izraelio Prezidentas Reuvenas Rivlinas sveikina pasaulio žydų bendruomenes su Chanukos švente

Sekmadienio vakarą (gruodžio 6 d.), prasidėjus Chanukai – žydų šviesos šventei, Izraelio prezidentas R.Rivlinas išplatino pranešimą viso pasaulio žydų bendruomenėms. Žemiau pateikiamas pranešimo tekstas.

,,Mano brangūs broliai ir seserys, esantys Izraelyje bei visame pasaulyje. Per Chanukos šventę mes stovime apsupti  šviesų, žiūrime į jų švytėjimą, ir kartu dainuojame „Maoz Tzur“, dainą apie iššūkius, su kuriais praeityje susidūrė žydų tauta. Mes švenčiame mūsų žmonių pergalę ir mūsų tikėjimą, nepaisydami visų sunkumų. Mes švenčiame laisvę, kuri buvo iškovota tomis dienomis, ir kuria mėgaujamės šiandien Izraelyje – žydų tautos namuose. Tai nėra sutapimas, kad Izraelio vyriausybės simbolis yra Menora – žydų nepriklausomybės simbolis, kuri nušviečia mūsų kelią. Su kiekviena karta mes turime rasti šį kelią, stiprinti ryšį tarp viso pasaulio žydų, perduoti ir aukštai laikyti laisvės deglą. Nešti šviesą ten, kur dominuoja tamsa. Lygiai taip, kaip didvyris Makabėjus. Menoros šviesa įkvepia ir mus visus.

Šiandien neapykanta ir terorizmas kelia grėsmę visam pasauliui. Šių grėsmių akivaizdoje, mes turime būti tvirti ir stiprūs kaip uola, kaip „Maoz Tzur“, tikėkime laisve, teisingumu, laikykimės savo tradicijų bei demokratijos vertybių. Kai vėl susitiksime su savo šeima ir bendruomene, pažvelgime į nuostabias šviesas, melskimės, kad visi prisimintume, kas mus sieja, taip pat mūsų visų svarbų vaidmenį patiems būti tautos šviesa.

Mūsų mintys šiuo metu, žinoma, yra su tais, kurie šventes švenčia skaudančia širdimi; su sužeistaisiais ir tomis šeimomis, kurios per Izraelyje ir visame pasaulyje nuvilnijusių teroro išpuolių bangą prarado savo artimuosius. Jiems, ypatingai, ir visai žydų tautai, aš linkiu labai laimingos Chanukos. Shalom iš Jeruzalės.”

Sveikinimo vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia:

www.youtube.com/watch?v=WKhtyRL5z4g&feature=youtu.be,%20and%20the%20text%20is%20below,