Prezidentė sako, kad Izraelis pasirengęs tiesiogiai padėti Lietuvai saugumo srityje

Spalio 20 d. (BNS). Prezidentė Dalia Grybauskaitė, antradienį susitikusi su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, sako, jog ši šalis gali tiesiogiai padėti Lietuvai saugumo srityje. „Izraelis yra pasirengęs Lietuvai tiesiogiai padėti saugumo srityje: ir apmokant mūsų kariuomenę, ir kibernetinio saugumo srityje, ir mūsų net apsaugai gali suorganizuoti kursus“, – po susitikimo sakė Izraelyje viešinti Lietuvos vadovė. Ji taip pat pabrėžė, kad Europa turi būti aktyvesnė padedant sureguliuoti Izraelio ir Palestinos konfliktą.

„Tai, kas vyksta šiame regione, didelę įtaką daro ir Europai, ypač migrantų krizei, ir jeigu nebus susitvarkyta čia, nebus pasiekta taika šitame regione, ne tik tarp Palestinos ir Izraelio, bet ir Sirijos ir kitų valstybių kaip Egiptas, aišku, kad emigracija ir iš Afrikos, ir iš šito regiono užplūs Europą. Taigi Europa turi būti aktyvesnė“, – dėstė D.Grybauskaitė. Jos komentarą perdavė Prezidentės spaudos tarnyba.

D.Grybauskaitė taip pat sakė pakvietusi B.Netanyahu apsilankyti Lietuvoje ir jis esą „mielai sutiko kada nors atvažiuoti“.