LŽB bendruomenės pirmininkės F.Kukliansky sveikinimas

fk Mieli bendruomenės nariai,

   Sveikinu jus visus su Naujaisiais žydų metais Roš ha-Šana. Sveikatos ir laimės šeimoje linkiu visiems! Nuoširdžiai linkiu žmogiškos šilumos, kad savo šeimose jūs būtumėt laimingi ir kuo daugiau lankytumėtės bendruomenėje. Jauskite ryšį su ja.

   Šie besibaigiantys 5775 metai  mūsų bendruomenei  ir man buvo labai sudėtingi, bet manau, kad nemaloni patirtis pasilikus be rabino,tik sutvirtins bendruomenę ir duos mums ateityje gerų vaisių. Kertiniu metų įvykiu įvardinčiau Lietuvos premjero Algirdo Butkevičiaus vizitą Izraelyje, kai aukščiausiame lygyje: Izraelio prezidentas ir premjeras, Kneseto nariai labai tvirtai pareiškė, neturintys bendruomenei jokių priekaištų ir net atvirkščiai,- Lietuvos Vyriausybės bendradarbiavimas su Izraeliu ir su Lietuvos žydų bendruomene buvo pristatomas itin pozityviai.

Ne kartą visais lygiais ypatingai pabrėžtas Lietuvos žydų bendruomenės indėlis pačioje Lietuvoje ir gerinant šalies santykius su Izraeliu. Linkėdama geros šventiškos nuotaikos, noriu pasakyti, kad bendruomenės žydai  yra labai aktyvūs ir dirba nuošrdžiai visose srityse, pradedant kultūros ir religijos paveldo išsaugojimu, vaikų ir jaunimo veiklos organizavimu, žmogaus teisių srityje bei kasdieniame svarbiame socialinio centro darbe su senjorais.

Regioninės bendruomenės taip pat aktyviai dirba. Galiu pasakyti , kad Lietuvos žydų gyvenimas atsigavo, o mūsų renginiai, kuriuos paruošėme šį rudenį,  parodo, kad tik gerai organizuotų žmonių būrys gali tiek visko nuveikti. Leidžiame naujienlaiškį lietuvių ir rusų kalba.

Turime savo internetinį tinklapį, kuriame trimis kalbomis nušviečiami operatyviai  ir plačiai bendruomenei rūpimi dalykai ir pasaulio žydų reikalai, o visi norintys sužinoti, kaip gyvena Lietuvos žydų bendruomenė, turi tokią galimybę. Pasidžiaukime, kad bendruomenė yra darni, auganti, stabili, kurioje yra nemažai jaunų žmonių. Visus tuos metus, kiek man tenka dirbti su bendruomene, aš jaučiu didelį jūsų, mielieji, palaikymą ir norą dirbti toliau, o dabar tikiuosi, kad bendruomenė stengsis pasirinkti geriausią rabiną iš pateikusių savo kandidatūrą darbui pas mus, kuris ne tik suteiks religinių žinių, bet ir mylės savo žmones ir stengsis jiems padėti džiaugsme ir rūpestyje.