Susitikimas su JOINTO atstovais

Susitikimas su JOINTO atstovais

JOINT-o darbuotojų apsilankymas Panevėžio žydų bendruomenėje jau tapo tradicija. Panevėžio žydams visada malonūs ir įdomūs šie susitikimai tuo, kad gali daugiau sužinoti apie JOINTO labdaros organizacijos veiklą.Viena iš Panevėžio gatvių dar1923 m. buvo  pavadinta JOINT-o garbei (dabartinė Zikaro g.). Ši istorinė informacija visada pradžiugina atvykstančius JOINT-o atstovus.

   2014 metais lapkričio mėnesį buvo organizuota tarptautinė konferencija apie istorinę JOINTO veiklą Lietuvoje, taip pat apie jo investicijas į žydų organizacijas: švietimo ir sporto įstaigas, senelių ir vaikų namus, medicinos įstaigas, tai buvo svarbi parama žydams Panevėžyje ir Lietuvoje.  Minint JOINT-o 100metį buvo pastatyta stela Zikaro gatvėje (Buvusi Jointo g.), ta  i ir išleista knygą apie JOINT-ą.

     2015-07-01 Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas priėmė Panevėžio žydų bendruomenės vadovus bei pasaulinės žydų labdaros organizacijos JOINT atstovus. Į Panevėžį atvyko JAV organizacijos atstovas Europai Ra‘anan B. Dotan.  Svečias domėjosi, kaip Panevėžyje įgyvendinami labdaros organizacijos remiami projektai.
„Mes visada esame pasirengę bendradarbiauti, padėti miesto bendruomenėms ir džiaugiamės žydų bendruomenės aktyvumu, jų indėliu į miesto kultūrinį gyvenimą. Tikimės, kad jūs įvertinsite mūsų bendradarbiavimo vaisius ir gerai praleisite laiką mūsų mieste“, – svečiui sakė meras R. Račkauskas.

     2015-07-11 Panevėžio žydų bendruomenėjė apsilankė JOINTO valdybos atstovai Carol Saivetz  ir Herry Penn, kurie labia domėjosi Panevėžio žydų bendruomenės gyvenimu ir veikla,be to juos domino, kaip naudojama paramą, kurią gauna Panevėžio žydai iš JOINT-o.

  • DSCF7232
  • DSCF7229
  • DSCF7230
  • DSCF7207