LŽB sveikina JAKOVĄ BRAVERĮ

LŽB sveikina JAKOVĄ BRAVERĮ

LŽB sveikina JAKOVĄ BRAVERĮ, puikiai išlaikiusį  VBE ir gavusį tris šimtukus!                       Bendruomenė didžiuojasi jumis, Jakovai!

   Ketvirtadienį Vilniaus Rotušėje susirinko šimtukininkai – patys geriausi Vilniaus abiturientai. Pilnutėlė salė besišypsančių veidų, gražiai pasipuošusių žmonių. Nuo laimingų mamų ir tėčių šypsenų net salėje šviesiau. Abiturientus sveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius:
-Baigiau mokyklą istoriniais laikais, kai labai geras vertinimas buvo 5, o šimtukų iš viso nebuvo, tačiau žinau, ką reiškia truputėlį dvejoti dėl ateities, – sveikindamas geriausius šių metų Vilniaus abiturientus, kalbėjo sostinės meras.

    -Norint, kad gyvenimas būtų sėkmingas, laimingas, o svarbiausiai – garbingas, reikia proto, sąžinės, drąsos, kurios mums kartais trūksta. Linkiu, kad rinkdamiesi studijas, būtumėte drąsūs atsispirti mylinčių tėvų, gera norinčių mokytojų ir žinančių, kuri specialybė perspektyviausia, bendraklasių spaudimui. Kad būtumėte drąsūs įsiklausyti į save, – linkėjo Vilniaus meras, primindamas, kad į Rotušę susirinkę abiturientai priklauso vienam procentui geriausiųjų šiais metais. Du ir daugiau šimtukus šiemet gavo  157 Vilniaus abiturientai, dvigubai daugiau, nei pernai. 
Šimtukininkų tarpe yra Jakovas Braveris, Vilniaus Šolomo Aleichemo žydų gimnazijos abiturientas.
IMG-20150716-WA0002

   Jakovo tėvas – Igoris Braveris, fizikos matematikos mokslų daktaras, dirbęs mokslinį darbą, dabar 20 metų mokytojauja Šolomo Aleichemo mokykloje. Jis sako, kad jo du sūnūs paveldėjo tėvo genus mokslams ir tai jis matė nuo vaikystės.

     – Kaip reikėjo auginti vaiką, kad jis mokyklą baigtų su trim šimtukais?

    – Nereikėjo nieko daryti.(Juokiasi). Aš sakau, jei prietaisas, tarkim, automobilis normaliai pagamintas, jis veiks ir jūs važinėsit su malonumu. Aš turiu du sūnus, nors amžius skiriasi, bet jie labai panašūs, abu gabūs. Mokyklų reitingų žurnale yra mūsų trijų nuotrauka, galit įsitikinti. Jakovas tikriausiai bus mokslininkas, jaunųjų mokslininkų grupėje, būdamas dešimtokas, jau atstovavo Lietuvą Paryžiuje su savo tyrimu apie šiltnamio efektą.

    – Kodėl jis lieka mokytis Lietuvoje?

    – Turėdamas tokį tėvq kaip aš, sakau, kad aš jam suteiksiu daugiau žinių, negu jis gautų studijuodamas Didžiojoje Britanijoje, JAV, ar Izraelyje. Mano sūnūs gavo daug pakvietimų studijuoti kitose šalyse, bet lieka Lietuvoje. Turiu mokykloje daug gabių mokinių, kuriems sekasi matematika ir fizika, jie gerai pasirodo olimpiadose.

Jakovas Braveris – fizikos, matematikos, anglų k. šimtukininkas:

    -Stosiu į Vilniaus universitetą, studijuosiuį fiziką,- užtikrintai sako Jakovas,- tikrai domina tikslieji mokslai, apie jokius kitus net negalvoju.

IMG-20150716-WA0001

Jakovas su tėvais

   Vilniaus Šolomo Aleichemo žydų gimnazijos direktoriaus Mišos Jakobo nuotaika pakili.

    -Svarbu, kad pirmą kartą mūsų mokyklos istorijoje atradome kylančią žvaigždę, kuri egzaminus išlaikė trim šimtukais. Tai nėra taip paprasta. Nors aš pasakyčiau, kad šiemet egzaminai buvo neįtikėtinai lengvi, manyčiau, kad toks didelis skaičius šimtukininkų rodo, jog neatsakingai pažiūrėta į egzaminus. Čia mano asmeninė nuomonė, tiek šimtukų negali būti. Aš žinau, kad vaikai yra gabūs, bet ir kitų mokyklų vadovai panašiai kalba. Manau, kad kitais metais taip nebus, išvados bus padarytos, jaučiu tai savo nugara.

    Šiandien reikia džiaugtis, todėl sveikinu savo kolegą mokytoją Igorį Braverį, Jakovo tėvą. Sveikinu visus vilniečius su gražiais vaikų laimėjimais Vilniaus mokyklose. Vaikų pergalės reiškia, kad jie protingi, turi gerus mokytojus, geras mokyklas, belieka tik džiaugtis. Be to šiandien yra iškilminga diena, nes  Šolomo Aleichemo gimnazijos abiturientams bus įteikiami atestatai. Džiugu, kad visi neblogai baigė, aš rezultatais esu patenkintas, viliuosi, kad jie pasirinks tokį gyvenimo kelią, apie kurį svajojo. Mes nesitikėjom, kad mūsų vaikai taip sėkmingai baigs mokslus, nes laida nėra ypatingai stipri, mažokai dirbo, bet yra kaip yra. Priimdami vaikus mokytis, nedarom atrankos.

    Direktorius sako, kad į jo vadovaujamą mokyklą žydų bendruomenės vaikai eina be jokios atrankos, po to priimami kiti norintys. Su vaikais kalbamasi nuoširdžiai: mokykis, siek žinių, ko ateini į mokyklą, ką turi joje veikti, jeigu ne mokytis? Mokykloje reikalaujama darbo ir supratimo, kad mokslas turi ypatingą reikšmę žmogaus gyvenime.

     -Mūsų mokykla turi gerą vardą, jį iškovojom darbu, tik darbu su tėvais, su mokytojais. Kito kelio mes neturim, žydų gimnazija yra ,,ypatingo dėmesio zonoj“, jei ką, apie mus visada kalbės ir rodys, tam reikia būti pasiruošus. Gimnazijai 25 metai, per tą laiką suburtas geras mokytojų kolektyvas, džiaugiuosi jų pasiekimais.