Kauno žydų bendruomenės naujienos

Kauno žydų bendruomenės naujienos

2015 birželio 3 d. Kauno žydų bendruomenei buvo svarbi susitikimais su miesto valdžios atstovais. Saulėtą trečiadienio rytą KŽB pirmininkas, Lietuvos žydų religinės bendrijos pirmininko pavaduotojas Gercas Žakas ir istorija bei paveldu besidomintys Kauno bendruomenės nariai prie paminklo, Lietūkio garažo įvykiams atminti, susitiko su Kauno miesto mero pavaduotoju Simonu Kairiu, miesto kultūros paveldo skyriaus vadovais ir specialistais, S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos, kurios teritorijoje stovi paminklas, direktore.

Diskutuota, ar tinkamoje vietoje stovi paminklas. Nutarus jį palikti esamoje vietoje, buvo sprendžiami aplinkos sutvarkymo ir apželdinimo klausimai. Pasitarimo metu vyravo geranoriška atmosfera, nesunkiai pavyko rasti visiems dalyviams priimtinus sprendimus.   

Po pietų Gercas Žakas Radvilėnų žydų kapinėse susitiko su Kauno SĮ “Kapinių priežiūra” direktoriumi Algirdu Verbicku ir pavaduotoju Valdemaru Olšausku. Kauno žydų bendruomenės pirmininkas pasidžiaugė, kad “Kapinių priežiūros” darbuotojai rūpestingai tvarko senųjų, jau nebeveikiančių žydų kapinių teritoriją: pjauna žolę, naikina piktžoles bei menkaverčius krūmokšnius, įrengė apšvietimą. Kapinėse yra daug išvartytų,nugriuvusių antkapinių paminklų, kuriems sutvarkyti parengti projektai, tačiau jiems įgyvendinti reikia nemažų lėšų. Svarstytos kapinių teritorijos kapitaliniam sutvarkymui reikalingų investicijų pritraukimo galimybės. Nuspręsta artimiausiu metu surengti bendrą Kauno žydų bendruomenės narių ir savivaldybės darbuotojų talką Radvilėnų kapinėse.

  • IMG_0029
  • IMG_0025