Skiriamuosius raštus įteikė pirmasis Izraelio ambasadoriaus Lietuvoje

BNS

Dalia Grybauskaitė ir Amiras Maimonas. Roberto Dačkaus (president.lt) nuotrauka Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį priėmė pirmojo Izraelio ambasadoriaus Lietuvoje Amiro Maimono skiriamuosius raštus. Sveikindama naująjį ambasadorių, šalies vadovė pabrėžė, jog Izraelio ambasados atidarymas Lietuvoje yra istorinis įvykis, kuris sustiprins nuoširdų abiejų šalių bendradarbiavimą. Šalies vadovės teigimu, Lietuva ir Izraelis privalo išlaikyti jau turimus intensyvius ryšius ir panaudoti esamą didelį potencialą dvišalei partnerystei plėsti.

Prezidentė su naujuoju ambasadoriumi aptarė abiejų valstybių ekonominio ir kultūrinio bendradarbiavimo klausimus ir pabrėžė tolesnės partnerystės svarbą kibernetinio saugumo, naujų technologijų, mokslinių tyrimų ir turizmo srityse. Kaip nurodo Užsienio reikalų ministerija, viceministras Nerius Germanas trečiadienį su A.Maimonu aptarė šalių santykius ir jų plėtojimo perspektyvas, taip pat pabrėžė, kad Izraelio ambasados atidarymas Vilniuje leis „sustiprinti politinį ir ekonominį bendradarbiavimą bei prisidės prie žydų kultūros puoselėjimo Lietuvoje“.

A.Maimonas tapo pirmuoju Izraelio ambasadoriumi, reziduojančiu Vilniuje. Izraelio ambasada Vilniuje darbą pradėjo šių metų sausio 26 dieną. Tai pirmasis A. Maimono, turinčio socialinių mokslų ir istorijos išsilavinimą, paskyrimas ambasadoriumi. Prieš pradėdamas naujas pareigas, diplomatas dirbo Izraelio Užsienio reikalų ministerijos Rytų Europos skyriaus direktoriumi. Anksčiau A. Maimonas dirbo ministru patarėju ambasadoje Vašingtone, ambasadose Jungtinėje Karalystėje, Etiopijoje, Turkijoje ir Kanadoje.