Įspūdžia po parodos “Paryžiaus mokyklos dailininkai iš Baltarusijos”

Įspūdžia po parodos “Paryžiaus mokyklos dailininkai iš Baltarusijos”

Brangūs Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės nariai,

Norime pasidalinti įspūdžiais iš šį sekmadienį vykusios ekskursijos į Vilniaus paveikslų galeriją po parodą„PARYŽIAUS MOKYKLOS DAILININKAI IŠ BALTARUSIJOS“  ir po parodos vykusios diskusijos apie santykius su Marku Kocu.

Ar žinote, jog lapkričio 9-10d. naktį vyko “krištolinė naktis”, kurios metu prasidėjo pirmieji oficialūs pogromai prieš žydus? O mes tą pačią dieną, lygiai po 78 metų, turėjome unikalią progą pasivaikščioti po litvakų tapytojų parodą,  pamatyti žymiausių žydų dailininkų paveikslus! Džiugu dėl to, jog į kvietimą atsiliepė apie 80 žmonių(kelis kart mėginome skaičiuoti, bet vis pamesdavome skaičių). Smagu, kad prie mūsų prisijungė beveik visa bendruomenė, nuo jaunimo iki pagyvenusių žmonių, kurių akys žibėjo iš noro prisiliesti prie aukštos prabos meno!

O dar labai norime padėkoti Markui Kocui už nuostabią atmosferą sukurtą po parodos mūsų jaukios diskusijos apie santykius metu! Buvo nepakartojama.
Labai malonu, jog žmonėms reikia kultūrinių renginių, jog patiko susitikimas su Marku. Na ką… išvados tik tokios, jog ateityje panašių renginių galima bus sulaukti ne vieno ir ne dviejų  !

Naujienas sekite ir visas nuotraukas apžiūrėkite:

https://www.facebook.com/LithuanianUnionOfJewishStudents

Jaunimą iš visų miestų kviečiame prisijungti čia:

https://www.facebook.com/groups/296000767119214/

Pagarbiai,
Amit Belaitė
Lietuvos žydų studentų sąjungos koordinatorė