Tarptautinės Holokausto atminties dienos minėjimas

Minint tarptautinę Holokausto atminties dieną Italų kultūros institutas,Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė ir Žydų kultūros ir informacijos centras pakvietė į Prof. Cesare De Michelis knygos pristatymą ir konferenciją  „Neegzistuojantis rankraštis. Siono išminčių protokolai“  Renginys vyko 2014 m. sausio 27 d. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės Jašos Heifeco salėje Vilniuje.

   Prof. Cesare De Michelis, nagrinėdamas įvairius „Siono išminčių protokolų“ variantus, pasirodžiusius Rusijoje nuo 1902 m., kai vienas žurnalistas apie juos paskelbė, įrodo, kad šis tekstas apie žydų kuriamą planą užkariauti pasaulį, amžiaus pradžioje visoje Europoje sukėlęs audringą antisemitinę reakciją, iš tiesų yra falsifikatas. Profesorius savo knygoje parodo, kaip tekstas buvo sudarytas, kas ir kokiame kontekste jį surašė, kokie įvairūs variantai plito per pasaulį ir  iš naujo perskaito  vadinamos „Antisemtizmo Biblijos“ istoriją. Ši jo studija buvo išspausdinta ne tik italų, bet ir anglų, hebrajų bei rusų kalbomis.

   Prof. C. De Michelis (g. Romoje 1944 m.) yra Romos Tor Vergata universiteto rusų literatūros dėstytojas. Jis užsiima ne tik akademine veikla, yra įvairių mokslinių žurnalų redakcijos narys, publicistas, rašo dienraščio „La Repubblica“ kultūros puslapiuose, vadovauja leidyklos „Marsilio“ (Venecija) „le betulle“ serijai. Maskvos „A. Puškino” asociacijos narys korespondentas, 1997 m. apdovanotas „Premio Calabria“ premija užsienio literatūros srityje.

    Nuotraukos iš Holokausto atminties dienos minėjimo Lietuvos žydų bendruomenėje.