Klubas DUBI

Klubas DUBI

 Brangūs tėveliai!

Klubas Dubi tęsia savo veiklą ir kviečia vaikučius kiekvieną sekmadienį 11.00 val. kartu lavinti meninius gebėjimus, įgyvendinti įvairius sumanymus, surasti draugų, prasmingai praleisti laiką!

Užsiėmimai vyksta Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje „DUBI“

klube (Pylimo g.4, I aukšte).

O čia akimirkos iš ekskursijos po žaislų muziejų:

Klubas „Dubi“ 2014 m. sausio 26 d. apsilankė Žaislų muziejuje. Ekskursijoje dalyvavo 15 vaikų kartu su tėveliais.

Užėję į muziejų vaikai iš kart atsidūrė XIII amžiuje. Gidas suprantama vaikams kalba papasakojo apie šio amžiaus ypatumus, apie žaislus, su kuriais žaidė vaikai ir iš kokių medžiagų jie buvo gaminti. Mediniai arbaletai ir kalavijai, labai sunkus kardai viskas tai pritraukė berniukų dėmesį ir gavus gido leidimą toj pat polė su jais žaisti. Mergaitėms irgi nebuvo liūdna. Jų dėmesį pritraukė stendas su lėlėmis. Juos rūpestingai apžiūrėjo iš kokių medžiagų ir kaip pagamino lėlės senovinėje Lietuvoje, kaip su jais galima buvo žaisti ir net palygino su šiuolaikinėmis lėlėmis.

Stalo žaidimų mylėtojus pritraukė kvirkato žaidimas kuris išpopuliarėjo Europoje X a., bet XVI a išnyko. Jį matyt, išstumia šaškių žaidimas šachmatų lentoje. Boulingo mylėtojai išrikiavo ant palangės kaulus ir žaidė boulingą. O pasukti dreidel (vilkelį) norėjo visi. Bet tai buvo ne taip lengva, kaip pasirodė iš kart. Kad užsukti dreidel reikia į mažą skilutę įverti virvutę, ir tai buvo padaryti gan sunku, teko prašyti pagalbos pas suaugusius.

Taip einant iš salės į salę nuo stendo prie stendo mes praėjome XIII, XIV, ir XX amžių. Ir priėjome prie šiuolaikinių žaislų. Po ekskursijos vaikai dar visą valandą žaidė su žaislais muziejuje, jie grįždavo ir grįždavo prie stendų su žaidimo automatais, lėlėmis, ginklais ir prie tų stendų kur galima buvo pažiūrėti į skilutė ir atsidurti praeityje arba išgirsti senovinio instrumento skambesį.