Šavuot šventė Dienos klube

Koordinatorės Žana Skudovičienė ir Ninel Skudovič drauge su klubo narėmis ruošė tradicinį žydišką skanėstą

Koordinatorės Žana Skudovičienė ir Ninel Skudovič drauge su klubo narėmis ruošė tradicinį žydišką skanėstą

Gegužės 30 dieną Lietuvos žydų bendruomenės Socialinio centro Dienos klube buvo švenčiamas Šavuot. Koordinatorės Žana Skudovičienė ir Ninel Skudovičiūtė drauge su klubo narėmis šia proga ruošė tradicinį žydišką skanėstą iš macų ir džiovintų vaisių. Buvo miela stebėti, kaip garbaus amžiaus senutės pajuokaudamos, linksmai kleketuodamos smulkino macus, pjaustė vaisius, maišė pyragą ir visą laiką šypsojosi.

Lietuvos žydų bendruomenėje Dienos klubas veikia jau trejus metus. Garbaus amžiaus žmonės sudaro tris grupes ir į klubą atvežami kartą per savaitę.

Penktadieniais, kai senjorų klube „Abi men zet zich“ švenčiamas Šabatas, į jį atvežami ir Dienos klubo nariai. Paskutinio Šabato metu buvo pasveikinta viena seniausių bendruomenės narių Diana Koifman, kuriai sukako 97 metai. Lietuvos žydų bendruomenės vardu sveikiname sulaukus garbaus amžiau ir linkime stiprios sveikatos.

Diana Koifman

Diana Koifman

Dienos klube senjorai turi išskirtines galimybes susitikti, pabendrauti, sužinoti ką nors naujo, nesijausti vieniši ir gyventi socialiai aktyvų gyvenimą. Dėmesys ir nuolatinė veikla tokio amžiaus žmonėms nepaprastai svarbu.