Socialinio centro vykdyta paramos akcija

2011 m. lapkričio ir gruodžio mėnesiais LŽB Socialiniame centre buvo vykdoma paramos akcija. Parama buvo teikiama tik NV (Naci Victim) statusą turintiems klientams, dalyvaujantiems tam tikrose socialinėse programose. 350 NV statusą turinčių klientų buvo aprūpinti maisto papildais (širdies veiklai gerinti, imunitetui stiprinti). Šią paramą gavo asmenys, dalyvaujantys „Medicinos“, „Slaugos namuose“, „Maxima“ programose ir buvę geto kaliniai. Socialinis centras vitaminais aprūpino Vilniaus ir regioninių žydų bendruomenių klientus. Tikimės, kad žvarbią žiemą tai apsaugos juos nuo ligų.
Silpniausi fiziškai ir socialiai yra vieniši pagyvenę žmonės, kurie neturi artimųjų. Šie socialinio centro klientai gauna puikią pagalbą iš centro slaugytojų, kurios lanko juos namuose, bendrauja ir padeda sutvarkyti kasdienius buities darbus. Lapkričio mėnesį Socialinio centro 70 globotinių gavo kokybiškus automatinius kraujospūdžio matuoklius, kurie buvo išdalyti klientams pagal poreikį, apklausus visus globotinius. Matuokliais naudotis juos apmokys centro darbuotojai. Tokia parama tikrai naudinga – tai pagrindinis įrankis, leidžiantis kontroliuoti visų vyresnio amžiaus žmonių turimą rimtą liga – arterinę hipertenziją.
Nemažai Socialinio centro globotinių, deja, didžiąją savo laiko dalį praleidžia namuose, dažnai lovose. Daugelis jų neturi tinkamo čiužinio, lovos yra nusidėvėjusios. Dėl to net 50 programoje „Slauga namuose“ dalyvaujančių globotinių gavo naujus ortopedinius antčiužinius, kurie nesugeria dregmės, tačiau yra pralaidūs orui, todėl puikiai tinka gulintiems žmonėms. Kol kas šiais antčiužiniais buvo aprūpinta tik dalis klientų, kuriems šiandien daugiausia laiko tenka praleisti lovose, ateityje planuojama šį projektą tęsti.