Palaikykime Izraelio atstovę „Eurovizijoje“

Palaikykime Izraelio atstovę „Eurovizijoje“

Šį vakarą, nepaisant protestų ir demonstracijų, antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodys Izraelio atstovė. Į Švedijos mieste Malmėje vykstančio dainų konkurso sceną žengs 20-metė Eden Golan, atliksianti dainą „Hurricane“. Eden reikia mūsų visų palaikymo, kad jos gili ir prasminga daina skambėtų finale, tad balsuokite už Nr. 14

Iš pradžių Izraelis buvo pateikęs paraiškas dainoms „October Rain“ ir „Dance Forever“, tačiau konkursą organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga, kurios taisyklės draudžia politinį turinį, šiuos kūrinius atmetė. Į tai Izraelio nacionalinis transliuotojas KAN pareiškė, kad jų atstovė išvis nedalyvaus „Eurovizijoje“, tačiau ginčas išsisprendė įsikišus šalies prezidentui Isaacui Herzogui, paraginusiam KAN vadovybę ieškoti kompromiso. Kūrėjai perdarė dainos tekstą ir gimė „Hurricane“.

Tiesa, Izraelio puolimas tuo nesibaigė. Kai kurie „Eurovizijos“ dalyviai, tarp kurių – Islandijos ir Liuksemburgo atstovai, reikalavo uždrausti Izraeliui išvis dalyvauti dainų konkurse, tačiau rengėjai šias pretenzijas atmetė, pareikšdami, kad scenoje konkuruoja visuomeniniai transliuotojai, o ne vyriausybės, tad KAN atitinka visus dalyvavimo kriterijus.

Pati Eden Golan teigia, kad jos atliekama daina yra daugiasluoksnė ir kiekvienas joje ras tai, kas jam artima.

Sarah Louise Bennett / EBU nuotr.