Atminimo lentos Hermanui Perelšteinui atidengimo ceremonija

Atminimo lentos Hermanui Perelšteinui atidengimo ceremonija

Kauno žydų bendruomenė kviečia į šį trečiadienį įvyksiančią iškilaus muziko pagerbimo ceremoniją.

Pernai minėjome choro dirigento, nepaprasto talento pedagogo, profesoriaus Hermano Perelšteino, berniukų ir jaunuolių choro “Ąžuoliukas”, tapusiu išskirtiniu Lietuvos kultūriniu reiškiniu, paskatinusiu kitų berniukų chorų kūrimąsi, o jį lankiusiems choristams buvusiu ne tik dainavimo, bet ir gyvenimo mokykla, 100-ąsias gimimo metines, o ateinantį trečiadienį, balandžio 24 d., atidengsime atminimo lentą šiai legendinei Lietuvos muzikos pasaulio figūrai, kurios asmenybė ir pasaulėžiūra formavosi tarpukario Kaune.

Atminimo lenta (autorius Gediminas Pašvenskas) Hermanui Perelšteinui bus atidengta ant Vytauto pr. 58 esančio namo, kuriame jis gyveno ir kuriame dabar veikia Amsterdamo mokyklos muziejus (dėkojame muziejaus įkūrėjams Karoliui Baniui ir Petrui Gaidamavičiui už bendradarbiavimą ir pagalbą).

Data: balandžio 24 d, trečiadienis.

Laikas: 12:00 val.

Vieta: Vytauto pr. 58, Kaunas.

Atminimo lentos atidengimo ceremonijoje dalyvaus Kauno berniukų ir jaunuolių choras “Varpelis” (dirigentė Saulė Balsytė-Šakarnienė, akompaniatorė Roberta Daugėlaitė).

Girdėsite Juozo Tallat-Kelpšos harmonizuotą lietuvių liaudies dainą „Čiūto“ bei Juozo Naujalio harmonizuotą lietuvių liaudies dainą „Ant kalno karklai siūbavo“.

Renginį organizuoja Kauno žydų bendruomenė.

Atminimo lentos gamybą finansavo:

Kauno m. savivaldybė,

Kauno žydų bendruomenė,

Geros valios fondas.

Labai visų laukiame!!!

Nuotraukoje maestro Hermanas Perelšteinas Lenkijoje 1976 m. pradžioje / Bernardo Vasiliausko / Dariaus Krasausko asmeninio archyvo nuotr.