Nechamos Lifšicaitės vokalistų konkursas: KVIEČIAME REGISTRUOTIS

Nechamos Lifšicaitės vokalistų konkursas: KVIEČIAME REGISTRUOTIS

Ateinančio spalio 27 – 30 dienomis Vilniuje vyks jau ketvirtasis Nechamos Lifšicaitės vokalistų konkursas, kuriame kviečiami dalyvauti 10 – 35 metų vokalistai.

Jau tapo tradicija, kad atskirai varžysis dvi grupės dainininkų: klasikinės muzikos kategorijoje dalyvaus nuo 10 iki 20 metų amžiaus solistai, o populiarios muzikos – nuo 10 iki 35 metų amžiaus atlikėjai.

Daugiau informacijos ir registracija:  Registracija – Nechama Competition

Paraiškos priimamos iki š. m. liepos 1 d.

Konkurso organizatorių tikslas – lavinti jaunosios kartos kūrybiškumą ir meninius gebėjimus, sudaryti sąlygas talentingiems menininkams iš įvairių regionų ir šalių pristatyti savo kūrybą platesniam klausytojų ratui, populiarinti žydų vokalinę muziką, atrasti talentingiausius jaunus žydų vokalinės muzikos autorius ir atlikėjus, plėsti kūrybinį bendradarbiavimą su kolegomis iš įvairių regionų ir šalių. Tad neatsitiktinai konkursas pavadintas Nechamos Lifšicaitės vardu. Tai iškili pasaulinio garso jidiš dainininkė, dar kitaip vadinama Žydų lakštingala. Savo profesionalios vokalistės kelią N. Lifšicaitė pradėjo Lietuvoje – Kaune ir Vilniuje, netrukus išgarsėjo visoje  Sovietų Sąjungoje, o išvykusi į gastroles – ir Vakaruose.