Klezmerių ansamblis iš Švedijos Vilniuje surengs išskirtinį koncertą

Klezmerių ansamblis iš Švedijos Vilniuje surengs išskirtinį koncertą

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė ir Švedijos Karalystės ambasada Lietuvoje kviečia į koncertą, kuriame pasirodys vienas profesionaliausių Europoje „Stahlhammer Klezmer“ ansamblis.

Jo programoje – uždegančios klezmerių ir tango melodijos bei gražiausi klasikiniai kūriniai.

Trio muzikuoja puikūs atlikėjai. Jo įkūrėjas – smuikininkas Semmy Stahlhammeris yra Stokholmo Karališkosios operos koncertmeisteris, dėsto Stokholmo karališkame muzikos koledže, koncertuoja kaip solo atlikėjas.

Be to, Stokholme smuikininkas turi įkūręs dirbtuves, kuriose restauruoja styginius instrumentus, 2007-aisiais išleido knygą „Codename Barber“, kuri taip pat buvo išversta į anglų kalbą.

Semmy buvo pakviestas koncertuoti ir Stokholmo karališkojoje pilyje, kur vyko princo Carlo Philipo bei Sofios Hellqvist priėmimas.

Kartu su juo ansamblyje muzikuojanti akordeonininkė Miriam Oldenburg specializuojasi klezmerių ir kabareto muzikos atlikime, dalyvavusi daugiau nei 20 spektaklių pastatymų.

2012 m. Miriam gastroliavo Europoje su „Cirque du Soleil“ programa „Corteo“.

Violončelininkė Atida Munthe Stahlhammer yra Stahlhammer kvarteto, dirbančio Malmėje ir kituose pietų Švedijoje miestuose, įkūrėja. Muzikinį išsilavinimą moteris įgijo Karališkajame muzikos koledže bei Malmės muzikos akademijoje.

Atida dėsto violončelę, groja su „di Yiddishe Kapelye“ ir „Stahlhammer Klezmer Classic“ ansambliais. Atlikėja yra koncertavusi Stokholmo Karališkuose rūmuose, taip pat kaip solistė su orkestrais koncertavo Švedijoje ir Rytų Europoje. Ji yra vasaros Herrgård muzikos festivalio „Brunneby“ įkūrėja.

Stahlhammer Klezmer“ ansamblio koncertas vyks:

Data: vasario 21 d., trečiadienis,

Laikas: 18:00

Vieta: Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės J. Heifetzo salėje (Pylimo g. 4, III aukštas).

Maloniai prašome registruotis ČIA: https://forms.gle/ffRY9GSgzgt3ZmNU7

                           Ansamblio įkūrėjas Semmy Stahlhammeris / Joe Sundelin nuotr.