Dar viena jaunojo kompozitoriaus sėkmė

Dar viena jaunojo kompozitoriaus sėkmė

Šiandien Vilniuje įvyko keliautojo Aurimo Valujavičiaus dokumentinio filmo „Irklais per Atlantą“, pasakojančio apie didvyrišką jauno žmogaus kovą su vandenyno stichija, premjera.

Pilnutėlėje kino salėje, aidint aplodismentams, pats Aurimas pristatė juostos kūrybinę grupę. Nepaprastai didžiuojamės, kad joje svarbų vaidmenį atliko ir muziką filmui sukūręs kompozitorius, mūsų bendruomenės narys Simonas Gimelšteinas.

Tai jau ne pirmasis jaunojo kūrėjo pripažinimas – 2023 m. kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“  režisieriaus Arno Balčiūno juosta „Blausos“, kuriai Simonas taip pat kūrė garso takelį, buvo pripažinta geriausiu studentų kurti filmu ir dabar sėkmingai keliauja po filmų festivalius.

Dokumentinę juostą „Irklais per Atlantą“ nuo šio savaitgalio galėsite pamatyti kino teatruose. Dar prieš premjerą filmui buvo pranašaujama didžiulė sėkmė – neabejojama, kad pažiūrėti keliautojo nuotykių į kino sales susirinks rekordinis skaičius žiūrovų, tad nepraleiskite ir jūs.

Filmo „Irklais per Atlantą“ kūrybinė grupė. Kompozitorius Simonas Gimelšteinas – pirmas iš kairės, keliautojas Aurimas Valujavičius – penktas iš kairės / ELTA / Josvydo Elinsko nuotrauka