DARNA’2023: Pokalbis su filosofu Algiu Davidavičiumi ir unikalus DjA skambesys

Įvairiausių menų ir stilių darna – taip trumpai galima apibūdinti jau trečią kartą vyksiančio Tarptautinei tolerancijos dienai skirto festivalio DARNA programą. Joje – aukščiausio lygio menininkų ir atlikėjų pasirodymai, poezija, parodos, poezija ir pokalbiai, kuriuos sieja bendra žmogiškumo ir pagarbos kitiems idėja.

Greta klasikinės muzikos grandų – pianistų Dariaus Mažinto ir Pauliaus Andersson, smuikininkių Dalios Dėdinskaitės ir Julijos Andersson, violončelininko Glebo Pyšniako, dainų kūrėjos iš Australijos Skye Magnus, poetės Indrės Valantinaitės kūrinių skaitymo bei ukrainietiško folkloro, atliekamos ansamblio „Namysto“, girdėsite pirmosios prie pulto stojusios ir vinilinėmis plokštelėmis grojančią DJ A arba Anušką. Nuo 1997 m. grojančios DJ muzika susideda iš įvairių stilių ir nuotaikų, tačiau visas jos kompozicijas vienija bendra tikėjimo, filosofijos, egzistencinės romantikos, gydančių etnografinių instrumentų ir gamtos garsų visumos.

Nekantru išgirsti ir filosofo bei dorinio ugdymo mokytojo Algio Davidavičiaus minčių apie darną ir toleranciją. Ypatingai pastarųjų tragiškų įvykių kontekste.

„Šiais laikais būti geru žmogumi ir abstrakčiai kalbėti apie gerą elgesį, kritikuoti ar komentuoti iš saugios distancijos karo veiksmus neužtenka, – tvirtina Algis. – Visi esame moraliniai, jei ne tikri kariai už geresnę bendražmogišką kultūrą. Kiekvienas turėsime rinktis, kokias vertybes giname, nes negindami jų tapsime prietaringos baimės ir prievartos režimų įkaitais bei dalininkais“.

Susitikimas su DjA ir Algiu Davidavičiumi – jau rytoj festivalyje DARNA.

Taip pat bus „Cvi Parko“ izraelietiško gatvės maisto vaišių ir edukacija, baras su vynu, alumi, arbata ir gaiviaisiais gėrimais bei rankų darbo desertų.

VISI FESTIVALIO KONCERTAI NEMOKAMI!

Renginį remia Kultūros paveldo departamentas prie LR Kultūros ministerijos.

#Atmintis #Memory #AEPJ

Daugiau apie DARNĄ skaitykite čia: https://shorturl.at/gpWZ2