DARNA‘2023: „Duettissimo“ koncertai nepalieka abejingų

DARNA‘2023: „Duettissimo“ koncertai nepalieka abejingų

„Svajonių duo“ – taip vienas Nyderlandų laikraštis apibūdino smuikininkės Dalios Dėdinskaitės ir violončelininko Glebo Pyšniako duetą „Duettissimo“. Nuo 2009-ųjų kartu koncertuojantys atlikėjai yra vienas ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos klasikinės muzikos ansamblis, net sudėtingiausius kūrinius atliekantis be galo lengvai ir įtaigiai.

Muzikai yra daugelio tarptautinių konkursų laureatai, koncertuojantys žymiose užsienio šalių koncertų salėse, dažnai lankosi ir Lietuvoje. Praėjusiais metais Vilniuje jie surengė jauniems talentams skirtą meistriškumo kursų forumą „Ars Lituanica“. Atlikėjai dalyvauja ir Lietuvos Respublikos ambasados Austrijoje organizuojamuose renginiuose.

Festivalio-meistriškumo kursų „ISA Praha-Viena-Budapeštas“ metu D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniak buvo apdovanoti „Kodály Award“ už išskirtinį Zoltáno Kodály Duo op. 7 smuikui ir violončelei atlikimą. Kompozitorius Vytautas Barkauskas taip pat liko neabejingas šiam ansambliui ir specialiai koncertui įžymiojoje Vienos Musikverein salėje sukūrė kūrinį „Duettissimo“, kuris ir inspiravo dueto pavadinimą.

D. Dėdinskaitė grojo daugelyje Europos valstybių, JAV bei Naujojoje Zelandijoje, kaip solistė pasirodė su Lietuvos valstybiniu ir Lietuvos nacionaliniu simfoniniais orkestrais, „Dresdner Kappelsolisten“ orkestru bei Drezdeno Carl Maria von Weber Aukštosios muzikos mokyklos simfoniniu orkestru, bendradarbiavo su iškiliais dirigentais. Smuikininkė yra ir entuziastinga kamerinės muzikos atlikėja.

G. Pyšniakas yra vienas ryškiausių savo kartos violončelininkų, muzikuoja kaip solistas ir kamerinių ansamblių dalyvis, nuolat dalyvauja profesinio meistriškumo kursuose. Jis griežė su Maskvos Konservatorijos simfoniniu orkestru, Lietuvos nacionaliniu ir valstybiniu simfoniniais orkestrais, Lietuvos kameriniu orkestru ir kitais kolektyvais.

Vis dėlto, stipriausia dueto pusė yra pačios asmenybės – šiltos, romantiškos ir be galo aistringos. Būtent todėl „Duettissimo“ koncertai nepalieka abejingų klausytojų.

Jūs taip pat galite pasimėgauti Dalios ir Glebo muzikavimu jau rytoj, Tarptautinei tolerancijos dienai skirtame festivalyje DARNA.

Data: RYTOJ, lapkričio 16 d.

Laikas: 18:30

Vieta: J. Heifetzo salėje (Pylimo g. 4., Vilnius, III aukštas).

Taip pat jūsų laukia fotografijos paroda, poetės Indrės Valantinaitės kūrinių skaitymai, daug įdomių atlikėjų, „Cvi Parko“ izraelietiško gatvės maisto vaišės ir edukacija, baras su vynu, alumi, arbata ir gaiviaisiais gėrimais bei rankų darbo desertai.

VISI FESTIVALIO KONCERTAI NEMOKAMI!

Renginį remia Kultūros paveldo departamentas prie LR Kultūros ministerijos.

#Atmintis #Memory #AEPJ