Vilniuje praūžė mažoji Makabiada

Vilniuje praūžė mažoji Makabiada

Š.m. spalio 15 dieną, sekmadienį Vilniaus miesto sporto mokykloje „Sostinės tauras“ įvyko tradicinė Lietuvos sporto klubo „Makabi“ mažoji Makabiada, kurioje šauniai pasirodė visi sportininkai.

Kaip įprasta prie LSK „Makabi“ sportinių renginių prisijungė ir Vilniaus Šalom Aleichemo ORT gimnazijos moksleiviai.

Sportininkai rungtyniavo penkiose sporto šakose: tinklinio, salės futbolo, krepšinio, stalo teniso ir badmintono.

Varžybų atidarymas prasidėjo tylos minute, kuria buvo pagerbti nukentėję nuo „Hamas“ grupuotės teroro aktų Izraelyje.

Mažosios Makabiados akimirka / LSK “Makabi” nuotr.

Tinklinio rungtyje dalyvavo 3 komandos – Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos komanda, Kantora ir LSK Makabi. Pirmąją vietą atkaklioje kovoje laimėjo LSK Makabi komanda. Jai nusileido Kantora, o Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos komandai atiteko trečia vietą.

Mažosios Makabiados akimirka / LSK “Makabi” nuotr.

Salės futbolo rungtynėse susigrūmė dvi komandos: Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija bei LSK Makabi. Rezultatu 3:5 LSK Makabi ir šioje rungtyje pavyko iškovoti pergalę.

Krepšinio turnyre užvirė kova tarp trijų 3×3 komandų. Kiekviena komanda sužaidė po du žaidimus su varžovais. Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija visgi nusileido Kantorai, o ši savo ruožtu turėjo pripažinti varžovų iš LSK Makabi pranašumą.

Mažosios Makabiados akimirka / LSK “Makabi” nuotr.

Stalo tenise buvo kaip niekad daug dalyvių. Pirmąją vietą  iškovojo Šimonas Lukša, antrąją –  Rafaelis Gimelšteinas. Bronza pasipuošė Saulius Pavarinis.

Badmintono varžybose buvo dvi grupės – mergaičių ir berniukų. Berniukų grupėje: 1-ąją vietą, kaip ir praeitais metais, laimėjo Oliveris Garas – Vilniaus Šalom Aleichemo ORT gimnazijos mokinys; 2-ąją vietą: Benas Taralis – Balsio progimnazija. O trečia vieta atiteko Esterai Reches iš Jono Basanavičiau gimnazijos. Mergina metė iššūkį vaikinams ir kopė ant prizininkų pakylos.

Merginų grupėje visos tris prizininkės, kaip ir dauguma dalyvių buvo iš – Vilniaus Šalom Aleichemo ORT gimnazijos: 1-ąją vietą laimėjo Radvilė Bareikaita; 2-ąją vietą – Marija Jurkevičiutė o trečia – Vaiva Seliavienė.

Mažosios Makabiados akimirka / LSK “Makabi” nuotr.

Po varžybų visi susirinko „Natali“ restorane, dalijosi įspūdžiais, bendravo ir džiaugėsi kartu su varžybų laimėtojais. Prizininkai buvo apdovanoti medaliais. Individualių rungčių nugalėtojai – prizais.

Prizai taip pat atiteko ir geriausiems komandinių rungčių dalyviams. Jais tapo: krepšinyje labai gerai pasirodžiusi vienintelė mergina Monika Mačionytė, futbole – Danielius Nojus Rūkas,  tinklinyje – Davidas Maginas ir Marija Antonova. Ypatingą prizą taip pat gavo su trimis vaikais atvykęs dalyvauti Romanas Buršteinas. Labai smagu buvo matyti ir dalyvius iš kitų miestų – šį kartą į Vilnių atvyko makabiečiai iš Panevėžio.

Ypatingai dėkojame mažosios Makabiados organizatoriaims, kurie taip pat buvo simboliškai apdovanoti: Danielis Gunevičius, kuris ypač prisidėjo prie salės futbolo varžybų organizavimo; Šimonas Lukša, puikiai pravedęs stalo teniso varžybas; Vilniaus Šalom Aleichemo ORT gimnazijos mokytojai Mantas Mikutavičius ir Vilija Tarailienė; Genadijus Plavinas, organizavęs badmintono varžybas; Danielis Dubrovinas bei Olga Blumenzon.