„Maccabi” prašo prisidėti prie pagalbos nukentėjusiems

„Maccabi” prašo prisidėti prie pagalbos nukentėjusiems

Pasaulinė „Maccabi“ sporto asociacija kreipėsi į viso pasaulio sportininkus, draugus ir rėmėjus, prašydama jungtis prie jų teikiamos pagalbos ekstremalioje situacijoje atsidūrusiems žmonėms.

„Kaip ir daugelis iš jūsų, klausiame savęs, kuo galime padėti. Nors nė vienas iš mūsų niekada neįsivaizdavo, kad atsidursime tokioje situacijoje, turime išskirtinę kvalifikaciją teikti pagalbą šiuo sunkiu metu“, – rašoma asociacijos išplatintame pranešime, kurį pasirašė „Maccabi“ prezidentas Michaelas Siegalas, vadovas Amiras Peledas ir vykdantysis direktorius Amiras Gissinas.

Šiuo metu Izraelio vyriausybė neteikia paramos, perkeliant gyventojus ir sužeistuosius iš „Hamas“ teroristų užpultų vietovių, tačiau daugybei iš ten pasitraukusių žmonių reikia pagalbos, todėl „Maccabi“ nusprendė atverti asociacijos viešbutį „Kfar Maccabiah“ bei sporto klubą ir suteikti prieglobstį daugiau nei 500 siaubingo teroristinio išpuolio Pietų Izraelyje aukų.

Nebejojama, kad viešbutis iškart bus pilnas, todėl krepšinio aikštelę savanoriai taip pat pertvarko į saugią užuovėją. Viso ši pasaulinė sporto asociacija planuoja apgyvendinti 300 žmonių iš nukentėjusių vietovių, 100 sužeistų karių šeimos narių ir piliečių, kurie gydomi netoliese esančiame Šebos medicinos centre. Taip pat planuojama krepšinio salėje apgyvendinti dar 200 evakuotųjų.

Numatoma dienos kaina su pilnu maitinimu yra 60 000 USD arba 57 000 EUR. Tad „Maccabi“ prašo prisidėti kiekvieno, kuris neabejingas teroristinio išpuolio baisumą patyrusių žmonių likimui.

„Atėjo laikas susiburti kaip bendruomenei ir kaip šeimai. Jūsų parama bus tiesiogiai skirta tiems, kuriems jos labai reikia, todėl jokia suma nėra per maža“, – rašo „Maccabi“ vadovai.

Aukoti galima čia:
https://www.maccabi.org/who-we-are/israel-at-war-donate-now