JAV gyvenanti bliuzo legenda Jurijus Naumovas gros Vilniuje

JAV gyvenanti bliuzo legenda Jurijus Naumovas gros Vilniuje

Roko ir bliuzo legenda, unikalus muzikantas, dainų autorius, kompozitorius, genialus gitaristas iš Niujorko Jurijus Naumovas spalio 21-ąją koncertuos Lietuvos sostinėje, nuostabioje ir unikalioje vietoje – J. Heifetzo kamerinėje salėje, kuri talpina tik 100 laimingųjų!

Ypatingo profesionalumo ir aukščiausios dvasinės – kūrybinės išraiškos koncertai visame pasaulyje vyksta labai retai. Tokio lygio kūrėjai yra apdovanoti talentu iš Dievo! Kiek jų buvo, galima suskaičiuoti ant pirštų: J.S.Bachas, D.Page, P.McCartney. Ir mes drąsiai šalia jų galime statyti Jurijų Naumovą – bliuzo ir baladinio roko genijų!
1990 m. atlikėjas atvyko į JAV ir pradėjo aktyvią kūrybinę veiklą šioje šalyje. Jis niekada nemėgdžiojo Vakarų roko grupių stiliaus, tačiau sugebėjo lygiai taip pat prisidėti prie pasaulio muzikinės kultūros vystymo. Salės, kuriose Naumovas pristato savo sudėtingas, intelektualias dainas ir kompozicijas, skirtas visų pirma dvasiniams estetams, visada būna pilnos jo meno gerbėjų.
Yra žinomas toks atvejis, kuomet 1991 m. garsus gitaristas Robertas Frippas pakvietė J. Naumovą į vieną iš savo projektų. Nepaisant  tuo metu didelio pinigų trūkumo, jis kategoriškai atsisakė: „nebūsiu atsarginis šokėjas net su pačiu R. Frippu, nes aš esu muzikantas!” Toks tad jis yra žmogus.
Jo gitaros dievai visada buvo Peteris Greenas ir ypatingai grupės „Led Zeppelin“ gitaristas Jimmy Page‘as. J. Naumovas net išoriškai atrodo labai panašus į J. Page‘ą. J. Naumovas JAV apdovanotas „Miraz“ premija už indėlį į kultūros plėtrą.

J. Naumovas realizavo save ir yra pripažintas pasaulio roko, bliuzo, džiazo muzikos Mekoje – JAV, kur jis sėkmingai gyvena pasaulio širdyje – Niujorke!

Jo itališkas – žydiškas kraujas susimaišė su tarptautine kraujo grupe visame pasaulyje – “balta ir juoda” muzika, ir dabar jo gyslomis teka galinga ir kunkuliuojanti šakninio roko energija!

Jo bliuzo kūriniai jau seniai tapo gyva žanro klasika, nuostabios baladės ir dainos: „Pasaka apie Karlą Rokenrolo karalių“, „Stanislavskio teatras“, „Žvaigždėta naktis“ ir kt. atsidūrė auksiniame pasaulio roko muzikos fonde!

Koncertas vyks:
Data: spalio 21 d.

Laikas: 18:00

Vieta: Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės J. Heifetzo salė (Pylimo g. 4, Vilnius III aukštas).

Bilietus rasite www.bilietai.lt