Naujienos iš Šiaulių: Ch. Frenkelio taurę iškovojo “Sovli” ekipa

Naujienos iš Šiaulių: Ch. Frenkelio taurę iškovojo “Sovli” ekipa

Šiaulių miesto stadione paskutiniąją Šiaulių dienų savaitgalio dieną, sekmadienį, trečią kartą vykusio futbolo turnyro dėl žinomo šiauliečių pramoninko Chaimo Frenkelio taurės nugalėtoja tarp 12-os dalyvavusių miesto įmonių komandų tapo „Sovli“ ekipa.

Laimėtoją lėmė išlyginamasis įvartis paskutinėmis sekundėmis.

Šaltinis: „Šiaulių kraštas“

Turnyro organizatoriai, kaip įprasta, buvo Šiaulių apskrities žydų bendruomenė, Šiaulių apskrities futbolo federacija, Futbolo akademija „Šiauliai“, Šiaulių Prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei Šiaulių miesto savivaldybės Sporto skyrius.

12 komandų (2021 metais dalyvavo keturios, pernai – aštuonios) iš pradžių žaidė trijuose pogrupiuose, kurių nugalėtojai („Makabi-Šiaulių metalo grupė“, „Sovli“ ir „Roslitauto-Klinika Baltija“) antrajame etape susitiko rungtynėse dėl 1–3 vietų.

Čia geriausiai tarpusavio dvikovose pasirodė „Sovli“ ekipa, pelniusi pergalę 3:2 prieš „Makabi-Šiaulių metalo grupę“ ir pasiekusi lygiąsias su didžiausią palaikymą iš tribūnų turėjusia „Roslitauto-Klinika Baltija“. Paskutinės pastarųjų rungtynių sekundės tapo ir svarbiausiomis turnyro akimirkomis, nulėmusiomis laimėtoją, nes „Sovli“, pralaiminėdama 0:1, vis tik sugebėjo išlyginti rezultatą tolimu smūgiu prieš pat finalinį teisėjo švilpuką.

Turnyro nugalėtojai „Sovli“ komanda / Evaldo Černiausko / ŠAFF nuotr.

Beje, šiemetiniai turnyro laimėtojai „Sovli“ ne tik kad nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, bet ir padarė didžiausią pažangą tarp visų ekipų (pernai komanda finišavo 7-ojoje vietoje).

Nugalėtojų komandoje buvo ir keletas Šiaulių futbolo pasaulyje žinomų žmonių, savo laiku atstovavusių ir profesionaliems futbolo klubams: Andrius, Giedrius ir Vaidas Viktoravičiai, Saulius Jagminas, Darius Rukas. Taip pat komandoje žaidė Matas ir Gintautas Petrauskai, Marius ir Martynas Margevičiai, Edgaras Zakaras, Nerijus Preikšaitis, Domantas Žiogas, Dovydas Jansonas ir Kamilijus Povilaitis.

Antrojoje vietoje liko „Roslitauto–Klinika Baltija“ (antrajame etape pelnė dvi lygiąsias), trečiojoje – „Makabi-Šiaulių metalo grupė“ (pralaimėjimas ir lygiosios).

Beje, ir kitos turnyre dalyvavusiose komandos turėjo po vieną ar keletą buvusių futbolo profesionalų: Deivį Kančelskį, Deivydą Lunskį, Donatą Strockį, Simoną Jarašių, Laimoną Balčiūną, Vilių Lapeikį.

Specialiu prizu pažymėjo rezultatyviausią žaidėją

Išaugusios konkurencijos šiemet neatlaikė 2022 metų turnyro nugalėtoja – „Futbolo akademijos „Šiauliai“ bendruomenės“ ekipa, finišavusi turnyro lentelės apačioje. Savotišku paguodos prizu (visi apdovanojimai buvo išskirtiniai, su Ch. Frenkelio atvaizdu) pastarajai tapo nebent specialus apdovanojimas rezultatyviausiai žaidusiam (pelnė 6 įvarčius) komandos nariui Viliui Lapeikiui, kurį įteikė Šiaulių apskrities žydų bendruomenės pirmininkas Sania Kerbelis. Pastarasis, išvydęs specialiai iš Vilniaus į turnyrą atvykusį šalies rinktinės narį Domantą Šimkų, prisiminė, kaip šis kartu su broliu Arūnu jaunystėje atstovaudavo ir „Makabi“ komandai.

Rezultatyviausias turnyro žaidėjas Vilius Lapeikis (dešinėje) ir Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidentas Gintautas Mirauskas / Evaldo Černiausko / ŠAFF nuotr.

Dabar vis drąsiau pamąstoma, jog puikiai organizuojamam ir vis augančiam tradiciniam turnyrui naujų spalvų, šventiškumo, išskirtinumo bei žinomumo suteiktų ir šių varžybų ambasadorius – ryški futbolo asmenybė.

Po antrojo etapo rungtynių, kur taip pat buvo rungtyniaujama dėl galutinių 4–6, 7–9 ir 10–12 vietų, komandos išsirikiavo taip: 4. „Plieno fortas“, 5. „ROL Lithuania“, 6. Šiaulių miesto savivaldybė, 7. „RV transport“, 8. „Girteka“, 9. „Bodesa“, 10. „Futbolo akademijos „Šiauliai” bendruomenė“, 11. „Transriva“, 12. „Futbolo akademijos „Šiauliai” aistruoliai“.

Gausiausią palaikymą turnyre turėjo „Roslitauto–Klinika Baltija“ / Evaldo Černiausko / ŠAFF nuotr.