Naujienos iš Panevėžio: istorikei Joanai – Vigai Čiplytei įteiktas apdovanojimas

Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės – Nielsen įgaliotas LR Seimo narys Jonas Jarutis ir Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas Panevėžio miesto dailės galerijoje pagerbė istorikę, publicistę, ilgametę Panevėžio žydų bendruomenės narę Joaną Vigą Čiplytę.

Joana Viga Čiplytė ir Panevėžio žydų bendruomenės pirmininkas Genadijus Kofmanas / PŽB nuotr.

Istorikei  įteiktas  Gabrielės Petkevičaitės – Bitės atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“ ir medalio liudijimas už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes. Ji pirmoji aprašė Panevėžio žydų istoriją ir išleido knygą „Mažosios Jeruzalės – Panevėžio žydų istorija“.

Ta proga Seimo narys Deividas Labanavičius įteikė J. V. Čiplytei sveikinimą: „Nuoširdžiai Jus sveikinu ir dėkoju už Jūsų drąsą ir darbštumą, garsinant Panevėžio krašto istoriją, už Jūsų kūrybiškumą ir begalinę meilę Lietuvai“.

Renginio metu įteikta daug gėlių, padaryta daug nuotraukų.

Padėkos žodį pasakė J. V. Čiplytė:

„Mane palaikė dukra Urtė Lina, Kristina su sūnumi Matu, Vida Jasiūnė ir Gennady Kofman. Jų tarpe Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos direktorė Danutė Kriščiūnienė, nuolatinė PŽB partnerė.

Tenka priminti, kad šį garbingą apdovanojimą  pelnė 26 Panevėžio krašto šviesuoliai.

Garbingai  man skirtai nominacijai rekomendacijas rašė Panevėžio žydų bendruomenės vardu pirmininkas G. Kofman ir Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos direktorė L. Breskienė. Nuoširdžiai ačiū“.