Vilniuje – garbingi svečiai iš viso pasaulio

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko Europos žydų studijų instituto Švedijoje „Paideia“ absolventų metinė konferenciją, į kurią susirinko buvę studentai iš daugiau nei 40 šalių.

LŽB pirmininkė Faina Kuliansky su Paidea projektų vadove Urszula Chowaniec, LŽB projektų vadove Dovile Rūkaite ir Europos žydų instituto dekane bei hebrajų k. dėstytoja Frida  Schatz/ LŽB nuotr.

Kiekvienais metais vis kitoje šalyje vykstantys susitikimai alumnams pažinti daugelį Europos žydų bendruomenių ir centrų, dalintis patirtimi ir skleisti žydų kultūros paveldo atgaivinimo idėją. Konferencija vienija valstybininkus ir kultūros veikėjus, kantorius ir mokslininkus, rabinus ir muziejininkus, švietimo įstaigų vadovus ir žurnalistus Jų tikslas – megzti ryšius, bendradarbiauti ir padėti vieni kitiems. Šiemet buvo skaitomi pranešimai itin prasminga tema „Klausytis praeities, kalbėti apie ateitį“.

LŽB pirmininkė Faina Kukliansky ir Europos žydų instituto vadovas Noa Hermele / LŽB nuotr.

Konferencijos svečius pasitiko ir sveikinimo žodį tarė Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Renginio akimirkos – nuotraukų galerijoje.