Bendruomeniška Šavuot šventė

Jau pats žodis „bendruomenė“ suponuoja, kad esame kartu – drauge liūdime ir džiaugiamės, rūpinamės dideliais ir mažais. Tad ir pasidžiaugti viena svarbiausių žydų metų švenčių Šavuotu galėjo visi.

Šavuotas bendruomenėje – LŽB nuotr.

Saulėtą sekmadienį Valakupių paplūdimyje mažieji bendruomenės nariai su tėveliais ne tik žaidė, bet ir mokėsi grilinti, patys kepė desertinius zefyrus ir skanavo tradicinių patiekalų.

Tuo metu Cvi parke susibūrusios moterys linksminosi choreografės Julijos Potašnik vedamoje Izraelietiškų šokių pamokoje. Joms netrukdė nei kaitri saulė, nei susižavėjusių praeivių žvilgsniai.

„Gera nuotaika užkrečia visus“, – džiaugėsi Julija.

Šavuotas bendruomenėje – LŽB nuotr.

Kiek vėliau gerokai daugiau nei šimtas žmonių susirinko į nuotaikingą žydų dainų ir šokių ansamblio „Fajerlech“ koncertą, kur itin ryškiai šalia suaugusių muzikantų, spindėjo jaunieji bendruomenės šokėjai ir dainorėliai. Po koncerto svečių laukė šventinės vaišės su tradiciniais patiekalais ir gėrimais.

Šavuotas bendruomenėje – LŽB nuotr.

Tačiau svarbiausia – visą dieną mus lydėjusi bendruomeniška dvasia, dėl kurios ir juodžiausiomis akimirkomis, ir linksmiausiose šventėse nesijaučiame vieniši.

Šventės akimirkos – nuotraukų galerijoje.