Lietuvoje vieši Europos Komisijos kovos su antisemitizmu ir žydų gyvenimo puoselėjimo koordinatorė Katharina Schnurbein

Lietuvoje vieši Europos Komisijos kovos su antisemitizmu ir žydų gyvenimo puoselėjimo koordinatorė Katharina Schnurbein

„Su vis mažiau išgyvenusiųjų ir liudininkų tarp mūsų, Holokausto atminimo išsaugojimas gula ant mūsų pečių. Maža to, Rusija pavertė Holokausto atminimą ginklu, kad pateisintų savo agresiją prieš Ukrainą. Turime užtikrinti, kad faktai būtų žinomi, nebūtų iškraipomi ar menkinami,“ sakė Lietuvoje viešinti Europos Komisijos kovos su antisemitizmu ir žydų gyvenimo puoselėjimo koordinatorė Katharina Schnurbein.
ES kovos su antisemitizmu ir žydų gyvenimo puoselėjimo strategija siekia užkirsti kelią visų formų antisemitizmui, saugoti ir puoselėti žydų gyvenimą bei skatinti tyrimus, švietimą ir Holokausto atminimą.
Sužinokite daugiau: https://europa.eu/!yx9pr4
Europos Komisija per artimiausius dvejus metus investuos 22 mln. eurų į Holokausto atminimo Lietuvoje projektus.
Europos Komisijos kovos su antisemitizmu ir žydų gyvenimo puoselėjimo koordinatorė glaudžiai bendradarbiauja su žydų bendruomenėmis ir organizacijomis.
Vizito Lietuvoje metu K. von Schnurbein susitiko su Prezidentu Gitanas Nausėda, Seimo Pirmininke Viktorija Čmilytė-Nielsen, Ministre Pirmininke Ingrida Šimonytė, Užsienio reikalų ministru Gabrielius Landsbergis, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomene, LR Prezidento vyr. patarėja Asta Skaisgiryte, Lietuvos Gyventojų Genocido ir Rezistencijos tyrimo centras vadovu Arūnu Bubniu, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija atstovais, dalyvavo Litvakų kultūros forume, kurį surengė „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda.