Vaikų ir jaunimo orkestro stovykla “Skambanti šiaurės Jeruzalė”

Vaikų ir jaunimo orkestro stovykla “Skambanti šiaurės Jeruzalė”

Šią vasarą Preiloje vyko vaikų ir jaunimo orkestro stovykla “Skambanti šiaurės Jeruzalė”. Lepinant puikiam vasariškam orui kartu dirbo ir stovyklavo 20 vaikų iš Vilniaus, Kauno, Trakų, Šiaulių, Panevėžio, Klaipėdos muzikos mokyklų.

Kasdien vyko dalyvių koncertai, improvizaciniai vakarai, skaitymo iš lapo vakarai Preilos bibliotekoje. Finalinis dalyvių koncertas orkestro sudėtyje įvyko rugpjūčio 25d. Nidos švč. Mergelės Marijos krikščionių pagalbos bažnyčioje, kartu prisijungus Šv. Kristoforo kameriniui orkestrui. Koncerto klausėsi Neringos gyventojai, poilsiautojai iš visos Lietuvos ir užsienio, Stovyklos dalyvių tėvai.

Kasdien vyko repeticijos su Stovyklos dalyviais orkestro sudėtyje, vyko individualios pamokos su smuikininkais – Dalia Dedinskaite, Martynu Švėgžda von Bekker, Artūru Šilale, violončelininku Glebu Pyšniak ir pianistu Dariumi Mažintu. Taip pat, su orkestru dirbo ir finanlinį koncertą  dirigavo – smuikininkas ir dirigentas Artūras Šilalė. Kiekvieną vakarą vyko įvairios diskusijos apie scenos baimę, pasiruošimą koncertams, savijauta koncertų metu  ir t.t.

Taip pat stovyklautojai mėgavosi judesio terapija su judesio terapeute, Psichologe, šokėja – Kamile Pundziūte,  paskaita apie litvakų istoriją, tradicijas, kultūra su dėstytoju Algirdu Davidavičium,  kultūrinis žygis į Nidą su istorike, gide, rašytoja – Raimonda Meyer.

Baigiamojo koncerto programoje skambėjo:

Pasaulinės klasikos ir gerai žinomi žydiškos Muzikos šedevrai.

Ch.W. Gluck simfonija G- dur

A.Vivaldi koncertas 2 smuikams ir orkestrui a-moll op.3

Faure Pavane

Hebrew Folk Song Suite (arr. L. Osmon)

J.Wiliams Theme from “Schindler’s List”

Klezmer Celebration (arr. J. L. Lieberman)

Terkisher Klezmer Fest

E.Morricone Cinema paradiso

Fantasy on Tum Balalaika (Arr. A. Bernstein)