Panevėžio miesto žydų bendruomenėje viena po kitos  vyksta edukacinės pamokos

Panevėžio miesto žydų bendruomenėje viena po kitos  vyksta edukacinės pamokos

Panevėžio moksleiviai  susipažįsta su Žydų istorijos ir  Holokausto tema.

2022 m. gegužės 3 d. Panevėžio Mykolo Karkos  pagrindinės mokyklos mokiniai su mokytojais dalyvavo edukacinėje pamokoje apie žydų istoriją ir Holokaustą Panevėžyje bei Panevėžio rajone.

Ši tema aktuali ne tik žydams bet ir lietuviams, vaikams ir suaugusiems.

Mokiniai iš Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos nedaug žinojo apie žydų istoriją. Jokiu būdu negalime kaltinti. Manytume, kad LR Švietimo ministerija daugiau valandų galėtų skirti šiai temai.

Pokalbis prasidėjo nuo Senojo Testamento – Toros, temų apie žydų istorijos faktus. Moksleiviams kilo daug klausimų. Gennady Kofman pasakojo apie Holokaustą, supažindino moksleivius su tragedija, kuri vyko Antrojo pasaulinio karo metu ne tik pasaulyje, bet ir Panevėžio mieste bei  rajone. Kai kurie moksleiviai pirmą kartą išgirdo žodį Holokaustas, vyko diskusija, mokiniai uždavinėjo jiems įdomius klausimus.

Daugiau nei 20 metų Panevėžio m žydų bendruomenė organizuoja edukacines pamokas su Panevėžio miesto ir rajono moksleiviais. Šis darbas yra vienas iš pagrindinių mūsų tikslų,  – pareiškė Gennady Kofman.

Renginys vyko laisvai, prie arbatos puodelio, prasidėjo diskusija, mokiniai ne tik atsakinėjo į klausimus, bet ir patys uždavė ne mažai klausimų. Su  Panevėžio Mykolo Karkos pagrindine mokykla pasirašyta bendradarbiavimo – partnerystės sutartis. Mokiniai gavo dovanų Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės išleistą 2022-5782 žydų kalendorių ir tradicinę šventinę duoną – MACĄ