EJC – Europos žydų kongresas pradeda teikti pagalbą iš Ukrainos bėgantiems pabėgėliams

EJC – Europos žydų kongresas pradeda teikti pagalbą iš Ukrainos bėgantiems pabėgėliams

2022 m. kovo 10 d. – Siekdama padėti iš Ukrainos bėgantiems pabėgėliams, EJC pradėjo sunkvežimių pristatymą iki Vengrijos ir Slovakijos sienos su Ukraina.

Padedant besiribojančių šalių žydų bendruomenėms, ypač Slovakijos žydų bendruomenių federacijai (ÚZŽNO) ir Vengrijos žydų bendruomenių federacijai (MAZSIHISZ), gabenami pagalbos sunkvežimiai su būtiniausiais reikmenimis, įskaitant maistą, vaistus, sanitarinius gaminius ir kitus daiktus. išsiųstas nedelsiant suteikti pagalbą iš Ukrainos bėgantiems pabėgėliams.

EJC vykdomoji viceprezidentė ir generalinė direktorė Raya Kalenova kartu su EJC viceprezidentu dr. Arielu Muzicantu ir ÚZŽNO prezidentu Richardu Duda prižiūrėjo pirmąjį sunkvežimių išsiuntimą iš Bratislavos prie Slovakijos ir Vengrijos ir Ukrainos sienų. Pristatymai bus nuolat papildomi ir plečiami į kitas vietas, atsižvelgiant į poreikius vietoje.

„Mūsų tikslas yra padėti kuo daugiau pabėgėlių šios skubios humanitarinės padėties metu ir suteikti jiems pagalbą bei saugumą“, – sakė M. Kalenova. „Žmogaus gyvybė yra pats brangiausias ir švenčiausias dalykas. Mes labai didžiuojamės, kad mūsų bendruomenės sutelkė dėmesį, kad apsaugotų labiausiai pažeidžiamus žmones, ir toliau teiksime visą materialinę, finansinę ir moralinę paramą, kiek galime“, – pridūrė ji. „Mes EJC apgailestaujame dėl Ukrainoje vykstančios tragedijos. Esame solidarūs su visais nukentėjusiais ir darysime viską, kas įmanoma, kad palaikytume tuos, kuriems jos reikia. Gyvybių gelbėjimas ir pagalba pabėgėliams turi būti mūsų svarbiausias prioritetas“, – sakė dr. Muzicant.