Izraelio premjeras N. Bennettas: sugriežtinu sienų kontrolę, kad „Omicron“ neplistų Izraelyje

Izraelio premjeras N. Bennettas: sugriežtinu sienų kontrolę, kad „Omicron“ neplistų Izraelyje

Keliautojai Ben Guriono tarptautiniame oro uoste.

The Times of Israel

Ministras pirmininkas Naftali Bennettas sako, kad oro uosto taisyklės padidino laiką vakcinų kampanijai; paskelbė apie planą skiepyti mokyklose, sako, kad skiepijimo dažnis turi padidėti, kad vaikai būtų apsaugoti nuo naujos atmainos.

Ministras pirmininkas Naftali Bennettas sekmadienį gynė savo vyriausybės sprendimą sugriežtinti oro uostų apribojimus, sakydamas, kad draudimas atvykti ne piliečiams ir pailgintas karantinas atvykstantiems keliautojams, kuris praėjusią savaitę buvo pratęstas iki gruodžio 22 d., neleido Omicron koronaviruso variantui plisti visoje šalyje.

„Prieš dvi savaites nusprendėme sugriežtinti įvažiavimo į šalį apribojimus, buvo ir tokių, kurie sakė, kad elgiamės iname per griežtai, bet dabar matome, kad visai neperžengėme“, – sakė jis, pradėdamas savaitinį ministrų kabineto posėdį. Jeruzalėje. „Omicron [variantas] iš tiesų kelia nerimą. Europoje prasideda atostogų sezonas, kai kuriose šalyse taikomi dideli apribojimai ir užblokavimas.

Bennettas teigė, kad dėl draudimo atvykti ir griežtesnių atvykstantiems keliautojams taikomų karantino taisyklių Izraelis galėjo apsieiti be tokių priemonių.

„Žinome, kad „Omicron“ variantas pateko į Izraelį, tačiau šiuo metu, atlikus veiksmus, kurių ėmėmės, skaičiai yra maži. Situacija Izraelyje yra ženkliai geresnė nei daugumoje pasaulio šalių, tačiau nesunku suprasti, kad jei atsidarys Ben Guriono oro uostas, skaičiai pakils į viršų“, – sakė jis.