“Auksinio fenikso” apdovanojimas įteiktas Tautinių mažumų departamentui ir jo direktorei dr. Vidai Montvydaitei

“Auksinio fenikso” apdovanojimas įteiktas Tautinių mažumų departamentui ir jo direktorei dr. Vidai Montvydaitei

2021 m. gruodžio 6 d. Vilniaus rotušėje, iškilmingos ceremonijos metu buvo įteikti prestižiniai šalies apdovanojimai „Auksinis Feniksas”. Apdovanojimų steigėjai ir iškilmingos ceremonijos rengėjai  – didžiausia šalies kultūros bendruomenė – Lietuvos kultūros centrų asociacija. Specialiai šiam apdovanojimui sukurta  „Auksinio Fenikso“ skulptūrėlė teikiama penkiose nominacijose: „Metų kultūros politikui“; „Geriausiam metų kultūros centro vadovui“; „Geriausiam metų kultūros ir meno kūrėjui“; „Geriausiam metų kultūros centro partneriui“ ir „Metų kultūros  rėmėjui“. Prestižiniai kultūros apdovanojimai buvo įteikti jau aštuntąjį kartą.

Šventės pradžioje visus sveikino LR prezidentas Gitanas Nausėda. „Šiandien dėkojame tiems, kurie savo kasdieniu darbu kultūros bendruomenėse kuria partnerystės tinklus, plėtoja pasitikėjimu ir įsiklausymu grįstą dialogą ir savo pavyzdžiu liudija kultūros reikšmę bei prasmę kiekvienam iš mūsų, kaip ir visai pilietinei bendrijai – mūsų Lietuvai“, – sveikinimo žodyje sakė prezidentas.

Didžiuojamės galėdami pasidžiaugti, kad “Metų kultūros partneriu” šiemet paskelbtas Tautinių mažumų departamentas prie LRV ir jo direktorė dr. Vida Montvydaitė!

skaityti plačiau