Panevėžyje kaip  ir  visame pasaulyje vyko Chanukos šventė

Panevėžyje kaip  ir  visame pasaulyje vyko Chanukos šventė

 Prie bendruomenės aikštės susirinko svečiai ir bendruomenės nariai uždegti Pirmąją chanukos žvakę. Pagal žydų tradicijas šventė prasidėjo dainomis ir šokiais.   Chanuka yra šventė, kuri simbolizuoja laisvės, šviesos, tikėjimo ir gerus palinkėjimus savo artimiesiems ir draugams.

 Prieš 2200 metų tais laikais įvyko didelis stebuklas, –  kada būdavo aliejaus užtekdavo tik vienai dienai. Bet tada aliejaus užteko degti 8 paras.Tai buvo vienas  pagrindinių stebuklų tais laikais. Taip yra šiandien, kai žydai švenčia Chanuką 8 dienas savo namuose, jie uždega kasdien po vieną žvakę. Taip ir mūsų bendruomenėje, nežiūrint į COVIDO pandemijos, pirmą Chanukos dieną skaitėme tris maldas ir uždegėme pirmą šventinę žvakę.

Buvo skaitomi mūsų draugų, kolegų sveikinimai, JE Izraelio ambasadoriaus Yossi Levy sveikino su Chanukos švente, palinkėjo šviesos ir laimės visų mūsų širdyse ir persiuntė JE Izraelio Prezidento Isaaco Herzog video sveikinimą, o taip pat ir nuo Lietuvos žydų ( litvakų) bendruomenės pirmininkės Fainos Kukliansky. Prie šventinio stalo vaikams ir senjorams buvo įteiktos dovanėlės ir šventiniai paketai.

Gera šventinė nuotaika suteikė viltes ir džiaugsmo mūsų ateičiai.

  • Chanuka Panevėžyje6,
  • Chanuka Panevėžyje9.
  • Chanuka Panevėžyje10.
  • Chanuka Panevėžyje13.
  • Chanuka Panevėžyje12.