Seimo rūmuose surengtame kasmetiniame turnyre paaiškėjo šachmatų varžybų „Lietuvos Respublikos Seimo taurė – 2021“ nugalėtojai

Seimo rūmuose surengtame kasmetiniame turnyre paaiškėjo šachmatų varžybų „Lietuvos Respublikos Seimo taurė – 2021“ nugalėtojai

27-ąjį kartą vykęs renginys tradiciškai organizuojamas kovo mėn. prieš Nepriklausomybės atkūrimo dieną, tačiau jau antrus metus dėl paskelbto karantino jis buvo perkeltas į rudenį.

Į jį tradiciškai kviečiami seimo nariai, diplomatai, garsiausi Lietuvos šachmatininkai ir šio sporto entuziastai. Renginys buvo plačiai aprašomas visuose didžiausiuose Lietuvos dienraščiuose – “Lietuvos Rytas”,”Respublika” ir kt. Visas renginys buvo gyvai transliuojamas “Atviras Seimas” ,,Youtube” kanale.

Per visą turnyro istoriją jame yra dalyvavę visi garsiausi šalies didmeistriai ir meistrai, o nugalėti pasisekė tik tokiems didmeistriams kaip V.Čmilytė ir P.Nielsen, tarptautinis meistras V.Kazakovskij, Fide Meistras D.Chocenko.

Š.m. spalio 8 d  tikrą sensaciją sukūrė jauniausias turnyro dalyvis dvylikametis Lietuvos sporto klubo Makabi, Šiaulių krašto žydų bendruomenės narys Daniel Šer.

Jis tapo visų laikų jauniausiu turnyro nugalėtoju ir jo vardas bus užrašytas ant pereinamosios taurės, kurią galima pamatyti Lietuvos Respublikos Seimo muziejuje. Sveikiname jaunąjį Makabietį.