Užuojauta netekus Lietuvos diplomato Edmino Bagdono

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė liūdi dėl po sunkios ligos mirusio ilgamečio Lietuvos ambasadoriaus Edmino Bagdono mirties ir reiškia gilią, nuoširdžią užuojautą šeimai.

Eidamas 58-uosius metus, po sunkios ligos ambasadorius mirė šeštadienį Vilniuje. E.Bagdonas buvo vienas iš ryškiausių Lietuvos diplomatų nepriklausomoje Lietuvoje, pastaruoju metu jis ėjo ambasadoriaus pareigas Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Dar neturėdamas trisdešimties, E.Bagdonas tarnybą Lietuvai pradėjo Aukščiausioje Taryboje, nuo 1994 metų dirbo diplomatinėje tarnyboje, o ypač svarbų vaidmenį suvaidino vadovaudamas prezidento V.Adamkus užsienio politikos grupei. Jis taip pat yra vadovavęs Lietuvos ambasadoms Baltarusijoje ir Izraelyje.

E.Bagdonas vadinamas ,,Valstybininku iš didžiosios raidės“. Jį gerai prisimena litvakai Izraelyje, kuriems teko su juo bendrauti, todėl žydai Izraelyje  gerbia diplomato  profesionalumą, pareigingumą ir jo atminimą.

 

Užuojautą dėl Edmino Bagdono netekties Lietuvos Užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui siunčia Izraelio Lietuvos žydų asociacijos pirmininkas Arie Ben-Ari Grodzensky.

Užuojauta netekus Edmino Bagdono

Aš ir visa Izraelio Lietuvos žydų asociacijos valdyba išreiškiame nuoširdžią užuojautą dėl garbingo diplomato Edmino Bagdono nesavalaikės mirties. Dirbdamas Izraelyje Lietuvos ambasdoriumi jis įtvirtino savo poziciją, supratimą ir tikrą užuojautą gilindamasis į
litvakų gyvenimą Izraelyje, jis visada norėjo sužinoti daugiau apie jų praeitį ir  dabartinį gyvenimą.
Ambasadorius Bagdonas Izraelyje buvo litvakų bendruomenės labai gerbiamas ir mylimas.

Prašau perduoti nuoširdžią užuojautą jo žmonai, šeimai ir kolegoms.
Tegul jo siela ilsisi ramybėje ir tebūna palaimintas jo atminimas.

Lietuvos žydų asociacijos pirmininkas Arie Ben-Ari Grodzensky.