Bumelis pristatė vakcinų gamybos planą: Lietuva kuria, latviai pilsto į buteliukus  

Bumelis pristatė vakcinų gamybos planą: Lietuva kuria, latviai pilsto į buteliukus  

DElfi.lt

Dalia Plikūnė 2021 m. gegužės 11 d. 

Lietuva turi puikiai išvystytas biotechnologines kompanijas ir yra pasiruošusi vystyti įvairius biotechnologinius procesus; apie tai reikia aiškiai pasakyti visai Europai, sako įmonės „Northway Biotech“ valdybos pirmininkas Vladas Bumelis po susitikimo su Ekonomikos ir inovacijos ministerijos delegacija.

Verslininkas patikslino, kad neturi mintyje planų kurti lietuviškos vakcinos. „Nepasakykite, kad savo sukūrėme, turėtume kooperuotis su tuo, kuris turi sukūręs ir kuriam trūksta gamybinių pajėgumų daryti daugiau.

Aš tikrai nekursiu, reikia būti baisiai turtingam, kad sukurtum. Ar žinote, kiek „Pfizer’iui“ davė valstybė, kad sukurtų vakciną?  Vieną milijardą“, – kalbėjo V. Bumelis.

Verslininkas dėkojo ministerijai, kad parodė dėmesį. „Kartais man susidaro įspūdis, kad mes, lietuviai, patys nelabai žinome, ką turime ir ką esame išvystę. Tokie susitikimai ir jūsų dėmesys padeda suprasti, kad turime puikią aukštųjų technologijų pramonę ir gerai išvystytas biotechnologines kompanijas. Esame pasiruošę vystyti įvairius biotechnologinius procesus, o kovidinių vakcinų gamyba yra biotechnologinis procesas“, – sakė V. Bumelis.

„Turime aiškiai pasakyti visai Europai, kad turime galimybių, galime plėstis ir judėti į priekį“, – kalbėjo V. Bumelis.

„BioNTech“ pastatys Pietryčių Azijoje naują vakcinų gamyklą.

skaityti plačiau