Prezidentas pasveikino Izraelio vadovą su Nepriklausomybės diena

Prezidentas pasveikino Izraelio vadovą su Nepriklausomybės diena

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda telefonu kalbėjosi su Izraelio Prezidentu Reuvenu Rivlinu. Pokalbio metu Prezidentas pasveikino Izraelio vadovą su šalies Nepriklausomybės diena, domėjosi sėkminga Izraelio gyventojų vakcinacijos patirtimi ir ekonomikos atvėrimo perspektyvomis.

„Nuoširdžiai sveikinu Izraelio valstybę su Nepriklausomybės diena, Jums ir visai tautai linkiu taikos, saugumo ir klestėjimo“, – sakė Prezidentas.

Valstybės vadovas pasidžiaugė, kad Izraeliui pavyko vakcinuoti didžiąją dalį šalies gyventojų ir sėkmingai suvaldyti pandemiją, taip pat pabrėžė, kad Izraelis rodo sektiną pavyzdį visam pasauliui, kuriuo norėtų pasinaudoti ir Lietuva, siekdama atverti ekonomiką ir sugrįžti prie įprasto gyvenimo. Izraelio vyriausybė jau planuoja naujų vakcinų įsigijimą, jei kiltų epidemiologinė pandemijos banga ateinantį pusmetį.

Nors dėl koronaviruso pandemijos 2020-aisiais Izraelio Prezidentas negalėjo apsilankyti Lietuvos žydų istorijos 700-osioms ir 300-osioms Vilniaus Gaono metinėms skirtuose renginiuose, tačiau šios Lietuvai ir Izraeliui reikšmingos sukaktys Lietuvoje buvo minimos gausiais renginiais, konferencijomis ir dokumentiniais filmais.

Baigdamas pokalbį Prezidentas palinkėjo Izraeliui sklandaus naujos vyriausybės formavimo ir pakvietė Izraelio vadovą apsilankyti Lietuvoje.

Prezidento komunikacijos grupė