Seimas atleido Genocido centro direktorių Jakubauską

Seimas atleido Genocido centro direktorių Jakubauską

ELTA, BNS 2021 m. balandžio 1 d.

Pagal įstatymą, LGGRTC direktorių skiria ir atleidžia Seimas. Kad pareigūnas būtų atleistas, už tai turėjo balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras. Šiame balsavime planavo nedalyvauti Seimo „valstiečiai“ ir „darbiečiai“.

Atstatydinti pernai paskirtą pareigūną siūlė Seimo valdyba. Jos sudaryta darbo grupė konstatavo, kad A. Jakubauskui nepavyksta užtikrinti sklandaus institucijos darbo, kyla susipriešinimas, o viešai nagrinėjama situacija centre menkina įstaigos dalykinę reputaciją.

,,Centre dėl darbo atmosferos, informacijos teikimo darbuotojams ir darbuotojų teisės laisvai reikšti savo nuomonę ir įsitikinimus ribojimo yra susiklosčiusi konfliktinė situacija tarp centro generalinio direktoriaus Ado Jakubausko ir dalies darbuotojų“, – teikdama Seimui siūlymą atleisti LGGRTC vadovą sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. „Su centru atsisako bendradarbiauti universitetai ir Lietuvos istorijos institutas dėl dabartinės vadovybės, nes jos veikla neatitinka mokslinių standartų“, – teigė ji.

skaityti plačiau: