Izraelyje tik 2,1% COVID-19 testų buvo teigiami, tai mažiausias skaičius nuo gruodžio 1 d.

Izraelyje tik 2,1% COVID-19 testų buvo teigiami, tai mažiausias skaičius nuo gruodžio 1 d.

The Times of Israel

Užsikrėtimų virusu greitis mažiausias nuo spalio mėn. nes vakcinuoti 4 mln. Izraelio Sveikatos apsaugos ministras ragina maždaug 1 milijoną piliečių, kurie nebuvo skiepyti, tą padaryti.
Izraelio koronaviruso protrūkis  sparčiai mažėjo, vykstant plačiai skiepijimo kampanijai, teigiamų testų rezultatų rodiklis pasiekė žemiausią tašką per daugiau nei tris mėnesius.

Remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, teigiamas testų rodiklis, užfiksuotas antradienį, siekė tik 2,1 proc. Ir toliau smarkiai krito nuo sausio, kai jis siekė daugiau nei 10 proc.

Koronaviruso infekcijos Izraelyje per pastaruosius mėnesius sumažėjo, o tai įvyko dėl sėkmingos šalies skiepijimo kampanijos.

Vaizdas Jeruzalės gatvėje.

Antradienį pirmą kartą per daugiau nei du mėnesius sunkių COVID-19 atvejų sumažėjo mažiau nei 600 atvejų.

Izraelyje laikoma, kad žmonės yra visiškai paskiepyti praėjus savaitei po to, kai gauna antrą dozę. Pasak pranešimo, šį kriterijų atitinka maždaug 4 011 000 žmonių.

Sveikatos apsaugos ministras Yuli Edelstein paskelbė šį skaičių ir twteryje, kad „nuo šio ryto„ daugiau nei 4 000 000 gali gauti „Žaliąjį pasą“.

Tačiau „Green Pass“, skirtingai nuo skiepijimo pažymėjimo, taip pat gali gauti beveik 800 000 iizraeliečių, pasveikusių nuo COVID-19. Apie 104 000  jų neseniai taip pat gavo vakcinos dozę, pakeitus taisykles, kad ji būtų prieinama.

“Vis dar yra milijonas izraeliečių, kurie gali pasiskiepyti”, – rašė ministras Yuli Edelštein. Izraelio gyventojų skaičius yra apie 9,3 milijono, tačiau maždaug 3 milijonai jų yra jaunesni nei 16 metų, vadinasi, jų dar negalima skiepyti..

“Mes jau galime pamatyti, kokia veiksminga vakcina ir koks pavojingas yra koronavirusas”, – sakė sveikatos apsaugos ministras. „Mes galime pamatyti, kiek išvykų gali organizuoti „ Žaliojo paso” turėtojai. Ar ne gėda, jaustis paliktam? “

Praėjusią savaitę „Pfizer“ ir „BioNTech“ paskelbė realius skaičius. Duomenys, parodė, kad jų vakcina yra 97 proc. veiksminga simptominėms ligoms ir 94 proc. veiksminga nuo besimptomių susirgimų.

Sveikatos apsaugos miniterija skelbia, kad nors protrūkis Izraelyje akivaizdžiai mažėjo, nauji viruso variantai, kurie gali būti atsparesni vakcinoms, – dabar tebėra didžiausias rūpestis.