Milijardierius Romanas Abramovičius įsigijo galingiausią jachtą pasaulyje: kaina siekia 430 mln. svarų sterlingų (papildyta)

Milijardierius Romanas Abramovičius įsigijo galingiausią jachtą pasaulyje: kaina siekia 430 mln. svarų sterlingų (papildyta)

Litvako Romano Abramovičiaus tebestatomoje 140 metrų ilgio superjachtoje, kurią įsigijo milijardierius Abramovičius, bus aštuoni deniai ir sraigtasparnių nusileidimo aikštelė. Pinigų nebuvo pagailėta ir dviem pažangiems elektros varikliams, dėl kurių ši jachta, kurios statybos eina į pabaigą, bus galingiausia pasaulyje.

R. Abramovičiaus seneliai kilę iš Jurbarko ir Tauragės, todėl vadiname jį litvaku. Prieš kara 80% laivų Jurbarke priklause žydams. Ta jachta ir yra duoklė jo senelei Taube – Lija Berkover. Pavardė Berkover jidiš kalba reiškia laivo savininkas. 1941 m. birželio m. senelis Nachmanas Abramovičius buvo suimtas ir kalintas lageryje Krasnojarsko krašte. Ten jis ir mirė 1942 m. Senelė su vaikais buvo ištremta į Sibirą. Senelei neleido grįžti į Lietuvą iki jos mirties 1960 m.

Jachta, pavadinta „Solaris“, yra beveik paruošta bandymams jūroje ir 54-erių metų amžiaus futbolo klubo „Chelsea“ savininkui turėtų būti perduota iki vasaros, skelbia thesun.co.uk. Jachtą stato Brėmerhafene, Vokietijoje, įsikūrusi laivų statykla „Lloyd Werft“. Angaras, kuriame vyksta darbai, yra didesnis už Bakingamo rūmus. „Solaris“ turės 48 kajutes, pritaikytas 60 įgulos narių ir 36 keleiviams.

skaityti plačiau