Tradicinės žydų šventės, Nechama Lifšicaitė ir edukacijos mokiniams

Tradicinės žydų šventės, Nechama Lifšicaitė ir edukacijos mokiniams

 

Kūrybinės dirbtuvės tolerancijos tema


Vasario 3 d. trečiadienį, 16 val. kviečiame 7-9 kl. moksleivius dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, kurias įkvėpė Mirjam Pressler knyga „Natanas ir jo vaikai” („Magnificat leidiniai”).  Ar žinojote, kad būtent šios autorės knygos pagalba, vokiškai kalbančios šalys susipažino su Anos Frank dienoraščiu?

Nesuspėjusiems užsiregistruoti  į vasario 3 d. dirbtuves, informuojame, kad užsiėmimas su Audriumi Ūdra tolerancijos tema taip pat vyks vasario  17 d. trečiadienį, 16 val.

Kūrybinės dirbtuvės – nemokamos, tačiau reikalinga registracija el.paštu jurgita.jackeviciute@jmuseum.lt

Susipažinkime: žydų muzika


Kviečiame vasario 11 d. ketvirtadienį, 16 val. dalyvauti virtualiame renginyje-paskaitoje, skirtoje susipažinti su žydų tradicine ir naujųjų laikų muzika. Neretai žydų muziką siejame su klezmerių ansamblių nuotaikingumu, tačiau ar esate girdėję apie liturginės muzikos tradicijų puoselėtojus? Ką žinome apie litvakų muzikinį paveldą? Virtualiame renginyje žydų muziką pristatys muzikologas, muzikos pedagogas dr. Eirimas Velička.

Nuoroda į virtualų renginį: https://us02web.zoom.us/j/8796…
Prisijungimo duomenys
879 6996 1719; slaptažodis: 535154.

Daugiau informacijos apie virtualų renginį – paskaitą Jums suteiks muziejininkė – edukatorė Jurgita Jackevičiūtė el.paštu jurgita.jackeviciute@jmuseum.lt

„Mano tėvo namų melodijos“: prisiminimai apie jidiš lakštingalą iš Lietuvos

Vasario 25 d. ketvirtadienį, 15 val. kviečiame į virtualų susitikimą, kuriame išgirsite apie vieno žmogaus gyvenime sutilpusius kontrastus: vaikystę muzikalioje šeimoje prieškario Kaune – tėvo, Lietuvos kariuomenės gydytojo, jidiš ir hebrajiškas dainas, smuiko pamokas bei mamos dainuojamą Maironio poeziją. Apie profesionalią operos dainininkės karjerą ir grįžimą prie tautinių melodijų bei dainų, skambėjusių Vilniaus ir Kauno getuose.  Taip pat sužinosite apie repatriaciją į nauja tėvyne tapusį Izraelį ir meilę gimtajai Lietuvai, į kurią nuolatos sugrįžtama kūryba, mintimis, prisiminimais. Susitikimo metu muziejininkė Aušra Rožankevičiūtė kalbins Nechamos Lifšicaitės (1927-2017) dukrą Roza Litay.

Nuoroda į virtualų pokalbį: https://us02web.zoom.us/j/8528…

Prisijungimo duomenys: 852 8609 5587slaptažodis: 798346.

Parodos „Knygos ant medžių neauga”: išsaugoti ir perduoti atmintį” katalogas prieinamas akliesiems ir silpnaregiams

Vilnaus Gaono žydų istorijos muziejus kartu su Lietuvos aklųjų biblioteka įgyvendino svarbų projektą, suteikiantį galimybę platesniam lankytojų ratui, susipažinti su paroda „Knygos ant medžių neauga”: išsaugoti ir perduoti atmintį”! Nuo šiol visi Lietuvos aklųjų bibliotekos skaitytojai turi galimybę išgirsti įgarsintą parodos katalogą ir eksponatų istorijas.

Esame dėkingi, jog leidinį Brailio raštu atspausdino Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga. Muziejui atvėrus duris,  katalogas bus prieinamas visiems parodos lankytojams bei keliaus kartu su kilnojama paroda „Knygos ant medžių neauga”: išsaugoti ir perduoti atmintį“.

Visus norinčius šią parodą eksponuoti kviečiame susisiekti el. paštu saule.valiunaite@jmuseum.lt