Kviečiame į Nataljos Cheifec paskaitas: Vaikų auklėjimas tradicinėje žydų šeimoje

Kviečiame į Nataljos Cheifec paskaitas: Vaikų auklėjimas tradicinėje žydų šeimoje

“Vaikų ir stiklinių niekada nebūna per daug” sako žydų išmintis.
Kinder un gleser hot men nicht cufil (jidiš)

Vasaris – dar vienas žiemos mėnuo, kurį saugiai praleisime namuose. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė vėl kviečia į edukatorės Nataljos Cheifec paskaitas, kurios vyks ZOOM aplinkoje.

Jau vasario 11 d. startuoja 3 paskaitų ciklas „Vaikų auklėjimas tradicinėje žydų šeimoje“.
Sužinosite apie tris pagrindinius auklėjimo etapus pagal vaiko amžių, taip pat, kalbant apie vaikų elgesį, koks principas labiausiai dominuoja – „suprask ir padaryk“ ar “padaryk ir suprask“.

Bus keliami klausimai – kokiu būdu kovoti su vaiko fantazijomis ir melu, su atsikalbinėjimais ir noru priešintis bet kokiems tėvų sprendimams. Aptarsime vaikų auklėjimo strategiją – nuo ko geriau pradėti – pripratinti prie gėrio ar atpratinti nuo blogio? Atsižvelgiant į vaikų auklėjimą pagal Torą bus svarstoma – ar vaikams reikia būti kukliems? Dar vienas svarbus klausimas, susijęs ir su klasikine žydų tradicija – ar vaikai turi perimti tėvų vertybes, ar šiame kontekste apskritai įmanoma tėvų ir vaikų lygybė?
Laukiame jūsų pirmojoje paskaitoje vasario 11 d., 17.30 -19.00 val. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė ZOOM svetainėje.

Registruokitės nuorodai gauti>> http://bit.ly/3arwHRn