Minint 130-ąsias Osipo Mandelštamo gimimo metines, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kviečia pažinti “Osipo Mandelštamo poeziją ir kaip Lietuvos kultūrinio paveldo dalį”

Minint 130-ąsias Osipo Mandelštamo gimimo metines, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kviečia pažinti “Osipo Mandelštamo poeziją ir kaip Lietuvos kultūrinio paveldo dalį”

Minint 130-ąsias Osipo Mandelštamo gimimo metines, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kviečia iš naujo susipažinti su vienu ryškiausių sidabro amžiaus Rusijos poetų – Osipu Mandelštamu.
Prisijunkite prie virtualios poezijos popietės sausio 15d. 14 val. ir pasiklausykite įžvalgų apie poeto įnašą į kultūrinį Lietuvos gyvenimą, susipažinkite su galbūt ne taip gerai žinomais Mandelštamo gyvenimo faktais bei išgirskite skambias poeto eiles.
Renginys bus transliuojamas Facebooko puslapyje:
DĖMESIO !!!
Youtube nuoroda tiems, kurie neturi Facebooko matyti ir klausytis .
Originalo kalba poeto eiles skaitys aktoriai:
Larisa Kalpokaitė bei Viačeslavas Lukjanovas
Lietuvių kalba poeto eiles skaitys:
Viktorija Verikaitė
Poetas pristatomas pagal humanitarinių mokslų daktarės Elenos Suodienės paruoštą tekstą “Osipo Mandelštamo poezija – Lietuvos kultūrinio paveldo dalis”.

Apie poetą O. Mandelštamą rusų kalba papasakos literatas,tarptautinės rašytojų ir publicistų asociacijos pirmininkas Levas Mesengiseris.

„Tai, ką mums padovanojo Mandelštamas – lengvas, protingas, aštrialiežuvis, elegantiškas, tiesiog grakštus, gyvybingas, jausmingas, visada įsimylėjęs, atviras, aiškiaregys, laimingas net savo nervų ligos ir politinio košmaro sutemose, jaunas ir, galima sakyti, jaunatviškas, įmantrus ir rafinuotas, ištikimas ir išradingas, šypsantis ir kenčiantis, – priklauso patiems laimingiausiems XX a. poetiniams atradimams“,- teigia žymus italų kino režisierius Pjeras Paolo Pazolinis.