Izraelio ministras pirmininkas B. Netanyahu: „Kolekcinė Lietuvos banko moneta bus ant mano darbo stalo …“

Izraelio ministras pirmininkas B. Netanyahu: „Kolekcinė Lietuvos banko moneta bus ant mano darbo stalo …“

Izraelio žiniasklaida praneša

Lietuva įteikia Izraeliui monetą, sukurtą Vilniaus Gaono atminimui.

Ministras pirmininkas Benjaminas  Netanyahu susitiko su Lietuvos ambasadore Izraelyje Lina Antanavičiene, kuri jam įteikė naują lietuvišką monetą su Vilniaus Gaono vardu.

Ambasadorė taip pat įteikė ministrui pirmininkui specialų 300-osioms Vilniaus Gaono gimimo metinėms ir Lietuvos žydų istorijos metams  sukurtą pašto ženklą ir voką su lietuvišku antspaudu, kurį  išleido Lietuvos paštas.

Įteikus monetą, Netanyahu pasakė: „Tai mane labai jaudina. Noriu, kad perduotumėte padėką kadenciją baigiančiam ministrui pirmininkui S.Skverneliui, Lietuvos banko valdybos pirmininkui ir, žinoma, mūsų sveikinimus būsimai premjerei I. Šimonytei.

„Tai labai jaudina, tai pirmoji europietiška moneta, ant kurios yra hebrajų raidės – ir aš asmeniškai jaučiu ryšį, nes mano šeima kilusi iš Lietuvos, turiu giminystės ryšių su Vilniaus Gaonu. Taigi mums abiem tai yra ne tik tautinis, bet ir asmeninis ryšys, ir aš jums labai dėkingas. Moneta bus ant mano stalo “.

Ambasadorė Antanavičienė sakė, kad jai buvo garbė Lietuvos vyriausybės vardu padovanoti ypatingą monetą Izraelio ministrui pirmininkui, ir pridūrė, kad Vilniaus Gaonas svarbus abiem tautoms.